Friday, March 29, 2024

Magazinul Gucci de la Hilton, închis după 11 ani. Lovitură de proporţii în industria de lux

Must Read

Magazinul Gucci aflat la parterul hotelului Athenee Palace Hilton din Bucureşti s-a închis după 11 ani. Decizia reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente de le piaţa de lux din România, în condiţiile în care buticul îşi majorase vânzările în primul an de pandemie, când au fost aplicate numeroase restricţii.

Magazinul Gucci din Bucureşti era deţinut de familia de antreprenori Calagiu care avea brandul de lux în România, în sistem de franciză.

Închiderea magazinului Gucci de la parterul hotelului Athenee Palace Hilton din Bucureşti

Magazinul Gucci era amplasat în acelaşi loc de mai bine de un deceniu, scrie Ziarul Financiar.

- Advertisement -

Marca italiană a fost adusă pe piaţa din România în 2010 de antreprenorul Alessandro Amato. El a cedat ulterior franciza Gucci către familia Calagiu, care are afaceri şi în domeniul construcţiei şi mentenanţei.

Magazinul Gucci din Bucureşti, închis în al doilea an de pandemie COVID-19

Magazinul Gucci din Bucureşti a fost închis, deşi în 2020, în primul an de criză sanitară, îşi majorase vânzările cu 10%, în condiţiile în care activitatea fusese suspendată câteva luni din cauza restricţiilor. Potrivit datelor publice, buticul a încheiat anul 2020 cu cu afaceri de 20,7 mil. lei, cu 10,7% mai mari decât în 2019 şi aproape duble faţă de 2018, notează Ziarul Financiar.

O sursă din piaţă a explicat că motivul închiderii nu are legătură cu re­zul­ta­tele afacerii locale, ci de o decizie a companiei-mamă de a renunţa la unităţile operate în franciză.

Închiderea buticului de la Bucureşti survine la mai puţin de doi ani după ce familia Calagiu a tras obloanele şi magazinului La Perla din Bucureşti. Brandul de lenjerie intimă de lux era operat tot în sistem de franciză, fiind amplasat la parterul hotelului de cinci stele Radisson Blu de pe Calea Victoriei.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x