Monday, January 17, 2022

Magazinul Gucci de la Hilton, închis după 11 ani. Lovitură de proporţii în industria de lux

Must Read

Magazinul Gucci aflat la parterul hotelului Athenee Palace Hilton din Bucureşti s-a închis după 11 ani. Decizia reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente de le piaţa de lux din România, în condiţiile în care buticul îşi majorase vânzările în primul an de pandemie, când au fost aplicate numeroase restricţii.

Magazinul Gucci din Bucureşti era deţinut de familia de antreprenori Calagiu care avea brandul de lux în România, în sistem de franciză.

Închiderea magazinului Gucci de la parterul hotelului Athenee Palace Hilton din Bucureşti

Magazinul Gucci era amplasat în acelaşi loc de mai bine de un deceniu, scrie Ziarul Financiar.

- Advertisement -

Marca italiană a fost adusă pe piaţa din România în 2010 de antreprenorul Alessandro Amato. El a cedat ulterior franciza Gucci către familia Calagiu, care are afaceri şi în domeniul construcţiei şi mentenanţei.

Magazinul Gucci din Bucureşti, închis în al doilea an de pandemie COVID-19

Magazinul Gucci din Bucureşti a fost închis, deşi în 2020, în primul an de criză sanitară, îşi majorase vânzările cu 10%, în condiţiile în care activitatea fusese suspendată câteva luni din cauza restricţiilor. Potrivit datelor publice, buticul a încheiat anul 2020 cu cu afaceri de 20,7 mil. lei, cu 10,7% mai mari decât în 2019 şi aproape duble faţă de 2018, notează Ziarul Financiar.

O sursă din piaţă a explicat că motivul închiderii nu are legătură cu re­zul­ta­tele afacerii locale, ci de o decizie a companiei-mamă de a renunţa la unităţile operate în franciză.

Închiderea buticului de la Bucureşti survine la mai puţin de doi ani după ce familia Calagiu a tras obloanele şi magazinului La Perla din Bucureşti. Brandul de lenjerie intimă de lux era operat tot în sistem de franciză, fiind amplasat la parterul hotelului de cinci stele Radisson Blu de pe Calea Victoriei.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Horoscop RUNE Mihai Voropchievici 17-23 ianuarie 2022. Cine are belşug, cine merge pe gheaţă subţire, cine e binecuvântat

Numerologul Mihai Voropchievici a prezentat sâmbătă seară horoscopul runelor pentru săptămâna 17 - 23 ianuarie. Horoscop RUNE Mihai Voropchievici 17-23...
- Advertisement -

More Articles Like This