Thursday, August 18, 2022

Microsoft a avut afaceri de peste 51 miliarde dolari trimestrul trecut. Capitalizarea de piață este de 2.170 miliarde dolari

Must Read

​Microsoft, compania care recent a anunțat cea mai mare tranzacție din tehnologie, a publicat rezultatele financiare, iar cifra de afaceri, dar și profitul, au crescut cu aproximativ 20%. Microsoft și-a mărit de 7 ori valoarea de piață în ultimii 8 ani mizând mai ales pe servicii de cloud și pe soft-uri pentru clienții companii.

În trimestrul trecut, cifra de afaceri a fost de 51,7 miliarde dolari, față de 43 miliarde dolari acum un an, iar venitul net a urcat de la 15,4 miliarde dolari, la 18,7 miliarde dolari.

Satya Nadella, șef al companiei și cel care a avut rolul esențial în relansarea ei, a spus că cererea în domeniul serviciilor este încă foarte puternică și domeniul ”digital tech” este printre puținele care au mers bine în pandemie.

Platforma de cloud și-a văzut vânzările crescând cu 32%, spre 22,1 miliarde dolari, datorită cererii în creștere pentru Office 365 și pentru Azure.

- Advertisement -

Microsoft are 125 miliarde dolari cash, iar 70 de miliarde dintre aceste rezerve se vor duce către achiziția Activision, una dintre cele mai îndrăznețe mișcări făcute vreodată de un gigant din tehnologie.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Vladimir Putin susține că SUA vor să prelungească războiul din Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, susține că Statele Unite ale Americii urmăresc să prelungească războiul declanșat în Ucraina, împiedicând astfel...
- Advertisement -

More Articles Like This