Friday, March 29, 2024

MyWay, programul inedit prin care tinerii îşi pot găsi vocaţia

Must Read

Ce vrei să te faci când vei fi mare? Aceasta este întrebarea care îi urmăreşte pe toţi adolescenţii din România. 

Sistemul educaţional nu ne ajută să ne descoperim vocaţia, însă tinerii au această şansă, prin intermediul unui proiect unic în ţara noastră, care răspunde nevoii liceenilor de a transforma pasiunile pe care le au în căi de urmat pentru viitoarea lor carieră.

Programul educaţional MyWay îmbină teoria cu practica şi le oferă adolescenţilor oportunitatea de a participa la un internship în cadrul unei companii din domeniul lor de interes.

Andreea este eleva în clasa a XI-a şi, datorită acestei experienţe, s-a convins că Dreptul este ceea ce-şi doreşte.

- Advertisement -

“Punctul forte din programul MyWay este într-adevăr internshipul, pentru că în şcoli se bazează strict pe minimum care ne trebuie nouă pentru BAC, pentru o diplomă, nu îi interesează să ne ajute câtuşi de puţin pentru ce facem mai departe sau să ne îndrume să ne dăm seama, pentru că e foarte greu în calitate de copil să-ţi dai seama ce vrei să faci”, a spus Andreea Vasilescu, elevă.

De la teorie la practică este cale lungă. Realitatea bate filmul, aşa că un adolescent trebuie să cunoască exact ce presupune meseria pe care şi-o doreşte.

“Încercăm să fim naturali cu copiii, încercăm să nu le arătăm o poveste, o piesă de teatru, ci îi lăsăm să stea pe lângă noi şi să le explicăm ceea ce facem, dar, totodată, îi lăsăm să ne vadă supăraţi, nervoşi, grăbiţi, extrem de obosiţi, pentru a înţelege exact ce înseamnă să fii un avocat”, explică Sergiu Vasilescu, avocat.

Programul MyWay a apărut tocmai din nevoia tinerilor de a-și găsi drumul, de a alege conștient calea de urmat în cariera lor.

“Fiecare copil care vine la noi are parte de această testare vocaţională, o întâlnire cu un psiholog şi un consilier educaţional.

I se interpretează testul vocaţional şi îşi alege un domeniu de activitate, pe care doreşte să îl urmeze sau îl descoperă că i se potriveşte şi teoretic participă timp de o săptămână”, explică Daniela Vasilescu, preşedinte Fundaţia pentru Educaţie şi Vocaţie.

Mulți dintre cei care au participat în acest program au testat dacă ceea ce au ales pentru viitorul drum profesional este exact ceea ce li se potrivește. Unora li s-a confirmat ceea ce simțeau deja că este pentru ei, iar alţii şi-au schimbat traiectoria.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x