Saturday, June 10, 2023

Nicuşor Dan le răspunde bucureştenilor care nu au apă caldă și căldură: „Foarte mulți bani s-au dus pe prostii”

Must Read

2021 a fost primul an în care Primăria Capitalei s-a achitat integral de obligaţiile de plată la termie, a scris primarul general Nicușor Dan, luni, pe Facebook. Edilul a prezentat și un grafic cu sumele alocate de Municipalitate pentru sistemul de termoficare de-a lungul anilor, precizând că știe că acesta „nu dă nici căldură şi nici apă caldă acelor bucureşteni care sunt încă afectaţi de sincopele sistemului de termoficare”, însă banii necesari investițiilor „s-au dus pe tot felul de prostii”.

Nicușor Dan, a publicat, luni, un grafic despre care afirmă că reprezintă sumele alocate de Municipalitate pentru termie din 2012 până în 2021.

„Graficul de mai jos nu dă nici căldură și nici apă caldă acelor bucureșteni care sunt încă, din păcate, sunt afectați de sincopele sistemului de termoficare. Ne ajută însă pe toți să înțelegem care e sursa problemelor. Foarte mulți bani necesari investițiilor în termoficare (producție și transport) – și care prin buget ar fi trebuit să ajungă în sistemul de termoficare! – s-au dus în ultimii 10 ani pe tot felul de prostii și nu acolo unde era nevoie de ei”, a scris, luni, pe Facebook, Nicușor Dan.

- Advertisement -

Primarul General al Capitalei arată că ”2021 a fost primul an în care Primăria Generală s-a achitat integral de obligaţiile de plată la termie”.

„Azi sunt deci datorii ZERO pentru subvenţia la termoficare, faţă de 480 de milioane de lei datorii la preluarea mandatului. Facem toate eforturile pentru normalitate şi vă asigur din nou că termoficarea rămâne prima pe lista de priorităţi a PMB”, mai spune primarul Capitalei.

Peste 600 de blocuri sau imobile din Capitală nu au căldură și apă caldă în acest moment. Furnizarea agentului termic este oprită sau deficitară, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Companiei Municipale Termoenergetica. Afectate sunt zone din sectoarele 1, 2, 3, 5 și 6.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume. Ce avere are miliardarul american

Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume, trecând de la 1 iunie înaintea lui Bernard...
- Advertisement -

More Articles Like This