Wednesday, October 4, 2023

Papa critică fenomenul cancel culture: „În numele protecţiei diversităţii, sfârşim prin a şterge sensul oricărei identităţi”

Must Read

Papa Francisc a criticat luni „colonizarea ideologică” în curs, care duce la „cancel culture”, un fenomen care șterge identități și rescrie istoria.

„În numele protecţiei diversităţii, sfârşim prin a şterge sensul oricărei identităţi”, a declarat Suveranul Pontif într-un discurs susţinut cu prilejul unei întâlniri cu corpul diplomatic.

„Asistăm la elaborarea unei gândiri unice constrânse să nege istoria, sau chiar mai rău, să o rescrie în baza unor categorii contemporane, în condiţiile în care orice situaţie istorică trebuie să fie interpretată potrivit hermeneuticii epocii”, şi-a exprimat el regretul, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

„Cred că este vorba despre o formă de colonizare ideologică ce nu lasă loc libertăţii de expresie şi care, astăzi, ia din ce în ce mai mult forma cancel culture, care invadează numeroase domenii şi instituţii publice”, a mai spus papa, evocând „agende tot mai mult dictate de un mod de gândire care neagă fundamentele naturale ale umanităţii şi rădăcinile culturale care constituie identitatea a numeroase popoare”.

- Advertisement -

În decembrie, suveranul pontif argentinian a criticat un document intern al Comisiei Europene care evita utilizarea termenului „Crăciun”, văzând în asta un „anacronism” provenit dintr-un „laicism diluat”.

De asemenea, afirmaţiile papei par să facă referire la polemicile născute în Europa şi în SUA pe tema demontării unor statui ale unor figuri istorice din cauza trecutului lor colonial.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Hidroelectrica a lansat în final aplicație pentru clienți. iHidro este disponibilă pe telefon și web

Hidroelectrica a lansat astăzi aplicația mobilă iHidro, un instrument informatic inovator, care vine în întâmpinarea necesităților clienților companiei. Cu...
- Advertisement -

More Articles Like This