Saturday, May 28, 2022

Părinţii se plâng că cei mici nu mai au timp de joacă din cauza temelor: „Un elev de a V-a munceşte 10-12 ore pe zi, mai mult decât un funcţionar”

Must Read

Părinţii se plâng elevii primesc prea multe teme pentru acasă, precizând că cei mici ajung să muncească mai mult decât un adult. Reprezentanţii ISJ anunţă că vor face controale în şcoli.

Părinţii se plâng că cei mici nu mai au timp de joacă din cauza temelor. Mai multe mame susţin pe reţelele de socializare că elevii ajung să muncească mai mult decât un adult, din cauza temelor primite pentru acasă.

Părinţii se plâng că cei mici nu mai au timp de joacă din cauza temelor

Mai multe mame din Suceava spun că cei mici nu mai au timp de joacă din cauza temelor pe care le au de făcut.

- Advertisement -

„Copilul meu de clasa a III-a, după 4 ore la şcoală, mai stă 4-5 ore la teme. Şoc şi groază atât pentru el, cât şi pentru mine”, a comentat o mamă.

„Un elev de clasa a V-a petrece la şcoală şi acasă pentru rezolvarea temelor în jur de 10 – 12 ore. Mai mult decât un funcţionar care munceşte 8 ore/zi. Nu mi se pare normal”, a scris o altă mamă.

„Nu mai are timp de sport, de lectură din plăcere, de stat afară cu prietenii. Are teme, fişe, culegeri, iar fişe. Fişe pe whatsapp, pe mail, pe classroom, teme din manual, din culegere”, a arătat o sucevenacă

„Se dau teme şi la clasa zero. Şi la mate şi la română. Să vedeţi acolo”, a comentat o utilizatoare a reţelei Facebook.

Deşi sunt părinţi care spun că au sesizat Inspectoratul Şcolar Suceava  încă de anul trecut cu privire la acest aspect, conducerea instituţiei a declarat că nu s-au înregistrat reclamaţii oficiale.

Cu toate acestea, inspectorul general adjunct Ioan Puiu le aminteşte directorilor de şcoli, profesorilor şi învăţătorilor că timpul alocat temelor este reglementat prin Ordin al Ministerului Educaţiei.

„Timpul alocat temei obligatorii pentru acasă, la învăţământul primar va fi de maximul o oră. Pentru celelalte niveluri de învăţământ, timpul alocat efectuării temei obligatorii va fi de maximul două ore”, se arată în Ordin, potrivit Adevărul.

Inspectorul adjunct le dă dreptate părinţilor care spun că elevii muncesc mai mult decât adulţii şi spune că de vina ar fi profesorii care nu îşi pregătesc orele de curs şi ca să recupereze timpul pierdut în clasă le  dau copiilor mai multe exerciţii pentru acasă.

Reprezentantul IŞJ anunţă că se vor face controale în şcoli.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

De ce nu mai vor angajații să se întoarcă la birou. “Vor să meargă la muncă doar pentru conectare și socializare”

Sunt tot mai mulți români care vor să lucreze de acasă. 40% dintre ei spun că nu vor să...
- Advertisement -

More Articles Like This