Biohaven Pharmaceutical Holding și Pfizer au anunțat că au finalizat tranzacția de colaborare. Acordurile de tranzacție, inclusiv comercializarea de către Pfizer a două medicamente, Rimegepant și Zavegepant, în afara SUA, au intrat în vigoare după primirea aprobărilor de reglementare necesare, informează site-ul companiei Pfizer.

Biohaven va continua să conducă cercetarea și dezvoltarea la nivel global și va păstra drepturile de pe piața din SUA.

În ceea ce privește încheierea achiziției de capital și eficacitatea tranzacției strategice, Pfizer a efectuat o plată în avans către Biohaven de 500 de milioane de dolari – 150 de milioane de dolari în numerar și 350 de milioane de dolari în achiziția de acțiuni Biohaven.

Astfel, Pfizer va deține 3% din Biohaven.

- Advertisement -

„Încheierea cu succes a acordurilor de colaborare reprezintă un pas important în extinderea impactului pe care îl va avea medicamentul Rimegepant pentru pacienții din afara SUA, care suferă de migrenă”, a declarat Nick Lagunowich, președinte global Pfizer Internal Medicine.

Rimegepant, medicament de nouă generație pentru crizele acute de migrenă

Rimegepant, un medicament de nouă generație pentru crizele acute de migrenă, reușește să elimine durerea și să reducă simptomele asociate crizelor de migrenă, conform unui nou studiu de faza a III-a din publicația “New England Journal of Medicine”.

Durerile ce cap cauzate de migrenă afectează aproximativ 12-14% din oameni, sau mai mult de un miliard de indivizi din întreaga lume.

Această tulburare neurologică cronică implică puternice dureri de cap, ce revin în crize periodice asociate cu alte simptome, precum greața sau sensibilitatea exagerată la lumină și sunete.

Zavegepantul intranazal, sigur și eficient în tratarea atacurilor de migrenă

De asemenea, s-a dovedit că Zavegepantul intranazal este sigur și eficient în tratarea atacurilor de migrenă într-un studiu de fază II/III, ale cărui rezultate au fost prezentate la Congresul Virtual Academiei Americane de Neurologie.

Zavegepant este un antagonist peptidic al calcitoninei de generația a treia (CGRP). Dezvoltat de Biohaven Pharmaceuticals, acesta este în prezent singurul anti-CGRP intranazal în stadiu avansat în tratamentul atacurilor de migrenă.

O cerere de aprobare pentru Rimegepant este în prezent în curs de revizuire de către Agenția Europeană pentru Medicamente, o decizie fiind așteptată în prima jumătate a anului 2022. Rimegepant este deja aprobat pentru tratamentul acut al migrenei în Kuweit și Emiratele Arabe Unite, precum și pentru tratamentul preventiv al migrenei în Israel.

Tratamentele intranazale, cum ar fi cel cu Zavegepant, oferă beneficii potențiale suplimentare, inclusiv viteza de asimilare și o administrare non-orală pentru pacienții care se confruntă cu greață sau vărsături.

Sursa: capital.ro