Saturday, September 23, 2023

Piața europeană de jocuri de noroc a înregistrat o creştere de 7.5% în 2021

Must Read

Industria jocurilor de noroc a fost puternic impactată de pandemie. Totuşi, prognozele specialiștilor sunt favorabile, în special în ceea ce privește sectorul online.

Veniturile operatorilor din Europa au scăzut cu 23% în anul 2020, însă piața europeană de jocuri de noroc a reintrat pe un făgaș bun în anul precedent și a înregistrând o creștere de 7.5%. Deși încasările nu se ridică momentan la nivelul de dinainte de pandemie, prognozele specialiștilor sunt favorabile, în special în ceea ce privește sectorul online.
Sectorul jocurilor de noroc din Europa a înregistrat o creștere de 7.5% în 2021 față de anul precedent, în baza unei creșteri de 19% a pieței de jocuri de noroc online, dar chiar și așa, se află cu 13% sub nivelul înregistrat în 2019, înainte de pandemie, conform raportului publicat de Asociația Europeană pentru Jocuri și Pariuri (EGBA).Numai 36.4 miliarde de euro din totalul de 87.2 miliarde de euro generat de industrie în 2021 provin din sectorul online, însă creșterea anuală estimată de specialiști la 9 procente, relevă faptul că gambling-ul online va avea o pondere de 41% până în anul 2026 (pornind de la 26% în 2019).
În condițiile în care industria de pariuri offline a avut o creștere de doar 0.4% în anul 2020, tendința este cât se poate de evidentă spre această direcție.„Tendința de creștere a pieței jocurilor de noroc online din Europa continuă, dar există încă un spațiu semnificativ pentru dezvoltarea online pe piețe precum Franța, Germania, Italia și Spania, unde ponderea online în totalul pieței jocurilor de noroc este încă relativ scăzută, în ciuda faptului că piețele online din aceste țări sunt relativ mature. Odată cu creșterea continuă a jocurilor online vine și responsabilitatea de a ne asigura că piața online este bine reglementată și că operatorii continuă să utilizeze cele mai recente tehnologii online pentru a promova o cultură mai puternică a jocurilor de noroc mai sigure,” a afirmat secretarul general al EGBA, Maarten Haijer.Raportul EGBA relevă și o altă tendință importantă: este vorba despre tranziția jucătorilor către tehnologia mobile. 50.5% dintre pariurile plasate în anul 2021 au fost efectuate de pe smartphone-uri și tablete, constituind, pentru prima dată, o majoritate. Pariurile pe mobil ar trebui să atingă o pondere de aproximativ 61.5% la până în anul 2026, ceea ce înseamnă că de acum încolo, platformele mobile vor reprezenta o prioritate pentru operatori.Piața autohtonă de jocuri de noroc online a început să fie reglementată din anul 2015. În primă fază, amatorii de gambling din România au fost limitați în ceea ce privește oferta pe care o aveau la dispoziție. De atunci și până acum, au apărut din ce în ce mai mulți competitori, iar numărul lor s-a dublat. Astfel, în prezent, jucătorii care au împlinit vârsta de 18 ani se pot înregistra la peste 30 de operatori de pariuri sportive, jocuri de cazinou, poker sau bingo. Magic Jackpot, Mr. Bit și Frank Casino se numără printre ultimii veniți, iar în următoarea lună va debuta pe piața locală de gambling un nou operator, și anume Conticazino.
Sursa:romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Rețeaua de socializare și responsabilizare socială Homeland, în versiunea beta

CHRD (CHROMOSOME DYNAMICS) pregătește lansarea în sistem închis (maxim 10.000 utilizatori) a rețelei de socializare și responsabilizare socială Homeland, la finalul...
- Advertisement -

More Articles Like This