Wednesday, April 24, 2024

Planta care înlocuieşte cafeaua şi ajută la curăţarea sângelui. E bună şi pentru diabetici

Must Read

Cicoarea este o plantă binecunoscută pentru proprietăţile sale curative, încă din Antichitate. Este folosită ca înlocuitor fără cofeină al cafelei. Având rol hipoglicemiant, cicoarea este bună şi pentru persoanele diagnosticate cu diabet.

Cicoarea a fost cultivată secole pentru utilizarea în medicina tradiţională. Aceasta este o alternativă la cafea, întrucât are culoare şi gust asemănător.

Mai mult decât atât, cicoarea este cunoscută ca remediu natural în afecţiunile renale, digestive sau hepato-biliare.

Cicoarea, o alternativă bună la cafea

- Advertisement -

Cicoarea este folosită de mult timp ca înlocuitor fără cofeină al cafelei. Pe lângă faptul că înlocuieşte cafeaua, această plantă are nenumărate beneficii pentru sănătate.

Pentru a prepara cafeaua de cicoare este nevoie ca rădăcina acestei plante să fie prăjită şi apoi fiartă. Rădăcina cicorii este bogată în vitamina B6, vitamina C, acid folic şi fibre.

Mai mult decât atât, rădăcina plantei este o bogată sursă de inulină, o fibră asociată cu accelerarea procesului de scădere în greutate.

Frunzele de cicoare sunt bogate în cicorină, inulină, arginină, fier, fosfor şi nenumărate vitamine.

Cicoarea mai este binecunoscută pentru efectele sale curative în curăţarea sângelui şi a ficatului. Tot cafeaua de cicoare reglează nivelul glicemiei, de aceea este şi recomandată în caz de diabet şi obezitate. De asemenea, cafeaua de cicoare îmbunătăţeşte digestia şi reduce constipaţia.

Studiile asupra inulinei au demonstrat că această fibră din rădăcina cicorii reduce cantitatea de colesterol LDL şi trigliceride.

Cicoarea, bună şi pentru diabetici

Ceaiul de cicoare este util şi pentru persoanele care suferă de diabet, întrucât are rol hipoglicemiant. Se poate prepara un decoct din rădăcină de cicoare din două lingurinţe rase de rădăcină mărunţită. Aceasta se lasă 10 minute la fiert, la foc mic. Se pot bea două căni pe zi.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

JT Grup Oil vine la bursă – Jean Paul Tucan: Urmează listarea la BVB după un IPO de majorare a capitalului social. Prospectul este...

♦ Compania scoate la vânzare 28,5% din capital ♦ Oferta s-ar putea derula după perioada sărbătorilor de Paşte ♦ Debutul la BVB ar aduce...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x