Thursday, April 18, 2024

Președintele de țară care amenință să-i aresteze pe nevaccinaţi. Peste 50 de milioane de oameni riscă să ajungă după gratii

Must Read

Președintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat joi că persoanele care nevaccinate împotriva COVID-19 vor fi arestate dacă nu respectă ordinele de a rămâne acasă, deoarece infecțiile au atins un nivel maxim în trei luni.

Într-un discurs televizat, Rodrigo Duterte a transmis că le cere oficialilor locali să-i identifice pe nevaccinaţi și să se asigure că aceştia rămân închişi în casele lor. „Dacă o persoană refuză, dacă își părăsește locuința, poate fi reținută. Recalcitrantul poate fi arestat„, a spus preşedintele Filipinelor, citat de Reuters.

Numărul persoanelor vaccinate complet în Filipine era de 49,8 milioane la sfârșitul anului 2021, adică 45% din cei 110 milioane de locuitori ai țării. Odată cu noile reguli intrate în vigoare ca urmare a apariției tulpinii Omicron, cei nevaccinaţi își pot părăsi locuințele doar din motive legate strict de urgenţe.

Infecțiile zilnice cu Covid-19 în Filipine au atins cel mai ridicat nivel din data de 26 septembrie, cu 17.220 de cazuri, ducând numărul total de cazuri la peste 2,88 milioane și numărul de decese de peste 51.700, potrivit Ministerului Sănătății de la Manila. Filipine este al doilea cel mai mare stat din Asia de Sud-Est, după Indonezia.

- Advertisement -

Sunt responsabil pentru siguranța și bunăstarea fiecărui filipinez”, a spus Rodrigo Duterte, sfidându-i pe cei care îl acuză pe el și guvernul său de folosirea abuzivă a fondurilor pentru a lupta împotriva pandemiei.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x