Tuesday, July 16, 2024

Rolls Royce a avut cel mai bun an din istoria sa. Cum explică șeful companiei succesul și de ce au avut un rol și cei care au murit de Covid 19

Must Read

Rolls Royce a avut cel mai bun an din istoria sa, după ce vânzările au ajuns la 5.500 de mașini, crescând cu 49% într-un an în care cele mai multe mărci auto au scăzut din cauza crizei semiconductorilor. Șeful companiei a spus că oamenii foarte bogați au cumpărat mașinile mărcii și după ce au văzut în comunitățile lor oameni murind de Covid 19 și și-au dat seama că viața este scurtă și merită trăită din plin…

Rolls Royce, parte a grupului BMW, este compania care vinde în lume cele mai multe mașini de peste 250.000 de euro. Anul trecut Phantom a fost cel mai vândut model, SUV-ul Cullinan a generat 30% din vânzări, iar în 2023 va fi lansată și mașina full-electrică Spectre.

Vârsta medie a clieților Rolls Royce a fost 43 de ani.

De ce au mers așa de bine vânzările?. Iată ce spune șeful companiei, Torsten Müller-Ötvös, citat de Guardian.

- Advertisement -

”Mulți oameni au văzut că în comunitățile lor mor oameni din cauza Covid-ului și asta i-a făcut să se gândească la faptul că viața este scurtă și mai bine o trăiești acum, decât să amâni pe mai târziu. Acest lucru a ajutat Rolls Royce”.

Nu este singura explicație. Müller-Ötvös a spus că au ajutat și restricțiile de deplasare care i-au împiedicat pe cei cu mulți bani să cheltuiască pe alte lucruri, cum ar fi vacanțele exorbitante la preț.

”Din cauza pandemiei business-ul cu produse de lux a explodat peste tot în lume. Oamenii nu mai pot călători atât de mult, nu mai pot investi așa mult în servicii de lux, așa că s-au acumulat foarte mulți bani care se duc pe articole de lux”.

Pentru Rolls Royce, China și America rămân cele mai mari două regiuni, cu 30% fiecare în Europa. În Europa compania face cam 15% din vânzările sale.

Cum au evoluat vânzările Rolls Royce în ultimii 15 ani:

2007: 1.010 mașini
2009: 1.002
2010: 2.711
2014: 4.063
2017: 3.438
2019: 5.100
2020: 3.756
2021: 5.586

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Ascendia și UiPath semnează parteneriat pentru UiPath Academic Alliance

ASC (ASCENDIA SA), lider în dezvoltare de soluții e-learning, a semnat un parteneriat cu UiPath, lider global în soluții de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x