Thursday, January 20, 2022

Românii, interesați de proprietăți de vacanță la mare și la munte. Cu cât a fost cumpărat un penthouse la Mamaia

Must Read

Românii sunt din ce în ce mai interesați de achiziționarea unor proprietăți de vacanță, atât la mare, cât și la munte, o astfel de investiție pe termen lung fiind dovedindu-se a fi proftabilă pe termen lung.

Anul 2021 s-a dovedit a fi un adevărat punct de reper, din acest punct de vedere, în pofida pandemiei de coronavirus, cifrele arătând că au fos vândute nu mai puțin de astfel de proprietăți la mare, la munte și în București. Dintre acestea, 571 de proprietăți se află pe litoralul românesc.

Spre exemplu, în etapa a doua a ansamblului Nordis Mamaia au fost deja vândute 258 de unități din luna august până în decembrie, iar dezvoltatorul imobiliar Nordis Group are patru șantiere în lucru.

În preferințele românilor, ca modalitate de investiție, proprietățile premium ocupă un loc aparte, mulți dintre ei (86%) având și alte investiții imobiliare sau deținând (53%) și o altă locuință de vacanță.

- Advertisement -

Un penthouse din Mamaia – în ansamblul hotelier și rezidențial Nordis Mamaia 5***** – a fost achiziționat de un client, în 2021, pentru suma de peste 6 milioane de lei.

În preferințele românilor, ca modalitate de investiție, proprietățile premium ocupă un loc aparte

”Interesul tot mai crescut al românilor pentru investiții pe termen lung”

Domeniul imobiliar poate propune un model de business inovator, spune Florin Poștoacă, Sales Manager Nordis Group, două aspecte fiind foarte importante din acest punct de vedere.

Primul îl constituie posibilitatea de a cumpăra un apartament de vacanță cu facilități de 5 stele, în zone turistice foarte ofertante din România – atât la mare, cât și la munte – proprietățile oferind avantaje incontestabile. Totodată, un alt beneficiu îl reprezintă investiția într-o cameră de hotel care aduce proprietarului randament garantat pe o perioadă de 30 ani. Ce înseamnă asta? Un venit pasiv asigurat și o proprietate care se apreciază, practic, cu minim 40% după lansare.

Pe de altă parte, stațiunile turistice sunt cele mai căutate de românii care doresc să investească într-o proprietate, ajutați fiind de noua lege privind aplicarea unei cote reduse de TVA de 5% pentru locuințe.

”Privind cifrele de anul trecut, constat că ne aflăm într-unul dintre cele mai bune momente al pieței imobiliare premium din România, iar trendul este ascendent. Ne bucură interesul tot mai crescut al românilor pentru investiții pe termen lung alături de Nordis. Stațiunile turistice din țară sunt în continuare cele mai căutate, iar noua lege privind aplicarea cotei reduse de TVA de 5% pentru locuințe este o oportunitate pe care mulți români o așteptau pentru a cumpăra un apartament. Încă din primele zile ale anului am fost asaltați de cereri pentru o proprietate la mare sau la munte, ce se încadrează în noul plafon”, explică Florin Poștoacă, Sales Manager Nordis Group.

Sursa: gandul.info

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

În Cluj parcarea e mai scumpă decât în Manhattan. Cât a plătit un şofer după mai puțin de două ore petrecute la Urgențe

Taxa de parcare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca ajunge să coste mai mult decât în Manhattan, unul...
- Advertisement -

More Articles Like This