Compania estimează că profitul va scădea anul viitor cu aproape 100% și a transmis deja planul de concedieri la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM). Pe de altă parte însă, Electrica nu a informat acționarii la Bursa de Valori București (BVB) în ceea ce privește concedierile și estimările financiare pentru anul viitor.

Potrivit unui document obținut de Economedia, directorul general al companiei, Corina Popescu, a transmis în data de 20 decembrie planul de reorganizare către consiliul de administrație. Surse din ITM spun că planul ar fi fost deja adoptat și trimis la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Astfel, planul prevede că din cei 120 de angajați ai Electrica din prezent, vor rămâne doar 84, urmând să fie concediați colectiv 36 de angajați, sau aproximativ o treime din personalul total. În același timp, compania ar urma să treacă printr-o restructurare, urmând să fie comasate, desființate sau înființate mai multe departamente.

- Advertisement -

Reacția Electrica

Întrebată de ce nu a transmis aceste informații și către acționari, prin BVB, Electrica a transmis că societatea „respectă cerințele și rigorile legislației pieței de capital”.

„În calitate de companie listată, Societatea Energetică Electrica SA are obligaţia respectării prevederilor legislatiei pieţei de capital în vigoare. Vă asigurăm că în ceea ce privește atât comunicarea publică de informații, cât și comunicarea internă a acestora, Electrica respectă cerințele și rigorile legislației pieței de capital. Reglementările pieței de capital sunt menite să asigure disponibilizarea informațiilor către investitori și orice altă persoană interesată pe canalele de comunicare reglementate.

În îndeplinirea obligațiilor legale, Electrica pregătește și publică informări periodice și continue cu privire la toate evenimentele importante, inclusiv situația financiară, performanța, activele și managementul societății, asigurând accesul egal la informația necesară fundamentării deciziei de a investi pentru toți participanții la piață și vă invităm să vă bazați demersurile jurnalistice pe informațiile disponibilizate public de Electrica.

Electrica asigură un flux corespunzător al informațiilor necesare fundamentării deciziei de investiție a propriilor acționari, precum și a unor potențiali investitori, acest proces implicând întotdeauna evaluarea informațiilor care urmează să devină publice, inclusiv a informațiilor sensibile din punct de vedere comercial. În ceea ce privește informațiile financiare, datele de disponibilizare a raportărilor financiare vor fi făcute publice de Electrica în cadrul calendarului financiar”, se arată în răspunsul companiei pentru sursa citată.

Sursa: capital.ro