Friday, April 19, 2024

Sofia Vicoveanca nu are medic de familie. Reţeta din străbuni care o ajută să aibă o sănătate de fier

Must Read

Sofia Vicoveanca este una dintre cele mai iubite interprete de muzică populară. O iubesc românii de pretutindeni care nu se mai satură să-i asculte cântecele autentice din Bucovina. Are un zâmbet mare şi o sănătate de fier.

În vârstă de 80 de ani, Sofia Vicoveanca nu are medic de familie, însă a renunțat la câteva obiceiuri, pentru a-și păstra sănătatea. Invitată în emisiunea lui Cătălin Măruță, interpreta de muzică populară a menționat că nu are medic de familie, ci alți doctori care au grijă de ea, la nevoie.

Artista a spus că s-a vaccinat anti-COVID-19. Cât privește stilul de viață, cântăreața a precizat că nu a băut cafea niciodată, pentru că are tensiunea oscilantă. De asemenea, interpreta de muzică populară a spus că nu fumează și nici nu consumă alcool.

„Rețeta la 80 de ani: Foarte multă muncă. N-am medic de familie, pentru că sunt sănătoasă. Am medici, dar nu de familie. Am leacuri băbești pentru glas. M-am vaccinat, să știi! Una e când ești pe scenă și alta când ești la evenimente, așa m-am sfătuit cu unul dintre impresari. Nu beau cafea niciodată, pentru că am tensiunea oscilantă. Am încercat o dată să fumez și am crezut că mor și asta pentru că m-a supărat ceva. Dansatoarele mai pipau și am zis să încerc și eu. Nu le am nici cu băutura. Dacă ne întâlnim undeva cu mulți, maxim un păhărel de țuică. În Bucovina sunt multe băuturi”, a dezvăluit Sofia Vicoveanca, în emisiunea „La Măruță”.

- Advertisement -

Ea a povestit și că nu a îmbrăcat niciodată rochia de mireasă, pentru că nu se considera frumoasă. Sofia Vicoceanca a rămas văduvă în urmă cu aproximativ 20 de ani, când soțul ei, Victor Micu, a murit.

„Eu nu am fost frumoasă și nu m-am bizuit pe ce am văzut în oglindă. Mie mi-a făcut bine că am fost mai dură cu mine. Nu am fost niciodată mireasă. Nu-mi pare rău că n-am fost mireasă, pentru că în lumea satului se întreabă dacă a fost mireasa frumoasă și mie mi-a fost frică de asta. Nu mi-a spus nimeni, ci doar așa mi-am zis eu. A fost mai bine așa”, a declarat artista.

Ce dietă ține Sofia Vicoveanca, la 80 de ani
Sofia Vicoveanca arată extrem de bine, fiind un exemplu demn de urmat. Artista este mereu elegantă și distincă, iar multă lume lume se întreabă care este secretul longevității. Vedeta a declarat că nu gătește și că preferă preparatele care se fac repede.
Acum nu mai gătesc pentru că dacă fac o ciorbă, cine mănâncă mai multe porții? Eu merg pe minuturi, îmi plac ouăle moi, așa cleioase, cu pâine prăjită, cu o țâră de unt, să știți că îmi place smântâna,  smântâna cu mămăliguță, nu mă feresc de grăsimi, cam 2 mese pe zi, cam așa e. Nu beau cafea, că am tensiune oscilantă și mă mai cruț, un capuccino cu lapte mult, ceaiuri, te miri ce!‘, a spus artista.

Sofia Vicoveanca, secretul ciorbei acrite cu bors

Sofia Vicoveanca arată superb la 80 de ani! Este activă, îi place să călătorească, să se plimbe și chiar să gătească. Îndrăgita interpretă de muzică populară are și o rețetă specială de borș, pe care a împărtășit-o cu noi.
Ce secret are Sofia Vicoveanca atunci când face cea mai bună ciorbă din lume? Vi-l dezvăluim chiar acum, în exclusivitate! Cântăreața a mărturisit că nepoatele sale o roagă mereu să îi facă această ciorbă, întrucât nu găsesc gustul autentic nicăieri în altă parte.

Pe lângă că e foarte gustos, acest borș este și extrem de sănătos, spune Sofia Vicoveanca. Ea ne sfătuiește să bem borșul acru și pe stomacul gol, înainte de masă. De asemenea, îl putem pune în ciorbă pentru un gust nemapomenit.

“Nepoata din clasa a 12-a și cea studentă în anul I la Geologie, mă roagă să le fac ciorba după care le plouă-n gură. Vă spun rețeta. Se pun toate ingredientele, legumele, cărnița, la fiert, dar separat fac eu așa ceva! Este un borș acru. Se pune la fiert sfeclă roșie rasă prin răzătoare, cu o tijă de la leuștean, tijă de la mărar, de la pătrunjel și se mai pune și sare după gust. Se fierb toate până când zeama se face roșie, aproape neagră de la sfecla roșie. Aceasta se strecoară în cirobă  atât cât o gusti, cât trebuie de acră, restul, ce rămâne din zeamă, se strecoară și se pune într-o sticluță la frigider și se bea înainte de masă câte un păhăruț ca cel de țuică, pe nemâncate. E foarte sănătos!”, a mărturisit Sofia Vicoveanca!

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x