Thursday, April 25, 2024

Sondaj INSCOP: AUR, al doilea partid în preferinţele românilor. PSD rămâne pe primul loc

Must Read

AUR a depăşit Partidul Naţional Liberal în preferinţele românilor, devenind astfel al doilea partid din România conform intenţiei de vot, arată un sondaj INSCOP realizat în luna ianuarie 2022. PSD se menţine pe primul loc.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, principalul partid care ar primi voturile românilor ar fi Partidul Social-Democrat (34,3%), urmat de Alianţa pentru Unirea Românilor (20,6%). AUR a depăşit Partidul Naţional Liberal, care ocupă locul al treilea în preferinţe (16,6%), conform unui sondaj INSCOP din ianuarie 2022.

Uniunea Salvaţi România (USR) se află pe locul al patrulea cu 12,5%, urmat de UDMR cu puţin peste 4%.

Forţa Dreptei, partidul înfiinţat lui Ludovic Orban după plecarea din PNL, ar obţine 1,7% dinvoturi. Şi partidul lui Liviu Dragnea, Alianţa pentru Patrie (APP), care înregistrează 1% din voturi.

- Advertisement -

„Deocamdată impactul este controlabil, dar problema riscă să devină o ameninţare majoră dacă relaţia dintre PSD şi PNL nu se va armoniza şi cele două partide nu vin cu soluţii în locul disputelor politice. După catastrofală criză politică de la finalul anului trecut, oamenii nu mai vor să audă de certuri politice”, a scris directorul Institutului INSCOP Research, Remus Ştefureac, pe Facebook.

 

Sursa: romaniatv.net
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x