Wednesday, April 24, 2024

Telemunca: cum te împarți între job și familie

Must Read

Pandemia COVID-19 este factorul principal care ne-a modelat (și încă o face) viața în ultimii doi ani. Astfel, într-un timp extrem de scurt a trebuit să ne adaptăm din mers la noua realitate. Și, desigur, noua realitate a însemnat și mutarea jobului în propriul cămin.

Telemunca nu înseamnă, după cum poate fiecare dintre noi a descoperit deja, un stil de viață mai relaxat. Nu; când jobul devine parte din casa ta, confortul dispare aproape în totalitate. Marea provocare rămâne organizarea eficientă a timpului și gestionarea relațiilor de familie.

Cum te împarți între job și familie atunci când lucrezi remote? Iată câteva sfaturi care îți pot salva relația de cuplu în contextul telemuncii.

Telemunca și cum păstrezi armonia în familie

- Advertisement -

Poate cea mai mare provocare pe care o întâmpini este combaterea rutinei. În scurt timp, telemunca va duce către erodarea relației de cuplu.

Atunci când petreci mai mult timp împreună ajungi, inevitabil, să te lovești de diverse probleme. Pot apărea reproșurile, certurile tot mai dese și perioade de tensiune care pot cauza stări de anxietate, depresii sau situații care pot părea fără ieșire.

Cum faci să readuci pasiunea în relația ta împăcând atât jobul cât și viața personală?

Separă clar jobul de timpul liber

E foarte important să îți organizezi bine timpul. Încearcă să nu dormi prea mult dimineața. Dacă o faci, vei lucra până seara târziu și nu vei mai avea timp de nimic altceva.

Îmbracă-te ca și cum te-ai duce la job și urmează activitățile matinale cu care erai obișnuit: bea cafeaua, servește micul dejun alături de partener, urează-i o zi bună și, ocazional, trimite-i un mesaj în care îl întrebi cum este ziua lui.

Nu uita, ești la job, ceea ce înseamnă că ai 8 ore în care trebuie să te dedici task-urilor zilnice. Apoi, ai liber la distracție. După ce programul de muncă s-a încheiat, relaxează-te. Uită de problemele de peste zi și petrece cât mai mult timp alături de partenerul tău. O mică recomandare: în timpul vostru liber, nu discutați despre job.

Lucrați în camere diferite

Dacă ambii parteneri și-au mutat jobul acasă, este bine ca fiecare să aibă biroul său. Nu, nu trebuie să redecorezi și să recompartimentezi nimic.

Poți amenaja un birou chiar și în dormitor, bucătărie ori pe hol. Lasă-ți imaginația să zboare și organizează spațiul de lucru într-un mod cât mai ingenios. Ar fi și păcat să nu te simți confortabil la birou – nu de alta, dar acolo petreci cel mai mult timp.

Faceți pauze dese și găsiți mereu noi moduri de relaxare

Da, este bine să ai ziua organizată. Și chiar să lucrați în camere diferite pentru a păstra „impresia” de distanță. Însă, telemunca are și beneficiile ei.

Când prinzi un moment de relaxare, surprinde-ți partenerul. Trimite-i un mesaj drăguț, „ieșiți” la prânz împreună sau, de ce nu, lasă-te purtat într-o partidă de intimitate spontană – dacă munca de acasă a scăzut libidoul, descoperă cele mai bune pastile pentru potență care să-ți readucă starea de bine generală.

Împărțiți treburile casnice

Munca de acasă e solicitantă. Mai ales atunci când treburile casnice cad în sarcina unei singure persoane. Așa că, indiferent de modul în care ai fost obișnuit, acum este timpul să te implici mai mult.

Împărțiți toate activitățile, de la curățenie și până la gătitul zilnic. Dacă ești bărbat, partenera ta va aprecia eforturile tale, chiar și atunci când nu prea îți ies lucrurile așa cum ai planificat.

Seara e doar a voastră

Desigur, după ce ai pus la punct totul, bucură-te de momente de relaxare. Uitați-vă la un film, citiți o carte bună sau pur și simplu stați de povești.

Fiecare moment petrecut împreună contează.

Organizează seri romantice. Dacă vreți să condimentați totul, serviți un pahar de vin roșu sau citește păreri Maraton Forte și află cum un supliment natural te poate ajuta să reaprinzi pasiunea din cuplu.

Profitați de fiecare weekend și oportunitate de a ieși din casă

Munca de acasă erodează fiecare relație. De aceea este important să ieșiți cât mai des din casă.

Plimbările lungi sunt recomandate pentru că te relaxează după o zi sau după o săptămână încărcată.

Planificați un roadtrip, o excursie pe munte sau începeți să practicați activități sportive. Desigur, faceți totul împreună încercând să găsiți acele lucruri care vă plac și care vă fac să mai uitați de probleme.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x