Tuesday, March 19, 2024

Trucul incredibil prin care topeşti kilogramele în exces. Este mai eficient decât mersul la sală

Must Read

Cele mai recente studii în domeniu vin cu veşti bune pentru cei care doresc să slăbească. Deşi poate părea incredibil, oamenii de ştiinţă au descoperit o modalitate excelentă şi simplă să topeşti kilogramele în exces. Şi asta fără niciun pic de efort.

Trucul incredibil prin care topeşti kilogramele. Doctorul Steve Faulkner, cercetător la Universitatea Loughborough, Anglia, a descoperit că băile fierbinţi au efecte similare celor ale exerciţiilor fizice, ajutând chiar la prevenirea diabetului de tip 2.

Trucul incredibil prin care topeşti kilogramele

Într-un interviu pentru The Conversation, Faulkner a afirmat că băile calde îmbunătăţesc sănătatea şi favorizează arderea caloriilor. Oamenii de ştiinţă au realizat un studiu la care au participat 14 persoane, cărora li s-a cerut să stea o oră într-o cadă cu apă de 40 ⁰C, apoi să facă baie în apă obişnuită, tot timp de o oră. La final, cercetătorii au analizat caloriile consumate şi controlul glicemiei.

- Advertisement -

Fiecare test a fost conceput special pentru a creşte temperatura corpului cu un grad, astfel încât cercetătorii să poată vedea câte calorii au fost arse. Apoi, ei au comparat mai multe concluzii ştiinţifice şi au descoperit că baia fierbinte topeşte la fel de multe calorii ca o plimbare de 30 de minute, adică circa 140 cal.

Lista beneficiilor mai puţin cunoscute la băilor fierbinţi

Totodată, nivelul zahărului din sânge a fost similar, dar vârful glicemiei după masă a fost cu aproximativ 10 la sută mai mic atunci când participanţii au făcut o baie fierbinte înainte, decât după ce au făcut mişcare.

Faulkner a adăugat că practicarea exerciţiilor fizice are proprietăţi antiinflamatoare incontestabile, care ajută organismul să lupte împotriva bolilor. Acest lucru nu înseamnă decât că reducerea inflamaţiei prin încălzirea pasivă a unei băi poate ajuta în acelaşi mod.

În concluzie, nu trebuie să renunţi la exerciţiile fizice, ci să adaugi o baie fierbinte după efort. Astfel, ai mai multe şanse să arzi un număr mult mai mare de calorii şi să ţii şi glicemia sub control decât dacă ai face doar exerciţii fizice.

Băile fierbinţi te ajută, de asemenea, să ai un somn odihnitor. În apă fierbinte, temperatura corpului creşte, însă în momentul când ieşi, revine la normal. Răcirea bruscă îi transmite creierului că organismul e gata de somn şi că poate produce melatonină, hormonul responsabil de somn.

Baia fierbinte calmează durerile. Apa caldă ajută corpul să producă acid lactic mai repede, ceea ce duce la relaxarea muşchilor. De asemenea, creşte fluxul limfatic, ceea ce reduce inflamaţiile din corp.

O baie fierbinte te ajută să respiri mai uşor dacă ai sinusurile înfundate. Aburii favorizează dilatarea pasajelor nazale. În acelaşi timp, se deschid căile respiratorii. Un truc la care poţi apela când ai nasul înfundat este adăugarea câtorva picături de ulei esenţial de mentă în apa din cadă.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x