Monday, September 26, 2022

Un personaj din Emily in Paris stârnește indignare în Ucraina. Ministrul Culturii a trimis o plângere la Netflix

Must Read

Un personaj feminim de origine ucrainiană din serialul Emily in Paris a stârnit indignare la Kiev. Ministrul Culturii s-a plâns la Netflix.

Petra, personajul interpretat de actrița ucrainiană Daria Panchenko, fură haine dintr-un magazin și se teme că va fi deportată. Episodul a fost aspru criticat de oficialul de la Kiev și a stârnit dezbateri pe rețelele de socializare.

“În Emily in Paris, avem o imagine caricaturală a unei femei din Ucraina, imagine care este inacceptabilă. Mai mult, este jignitoare”, a scris Oleksandr Tkachenko, ministrul Culturii, pe platforma Telegram. “Așa sunt văzuți ucrainenii afară?”, a adăugat el, potrivit BBC.

Serialul produs de Netflix urmărește o tânără americană, interpretată de Lily Collins, care călătorește în capitala Franței, în interes profesional. În ultima serie lansată, Emily este trimisă de firma pentru care lucrează la cursuri de limbă franceză.

- Advertisement -

Acolo, tânăra se împrietenește cu Petra, o femeie din Ucraina. Cele două intră într-un magazin de lux, unde probează ținute, iar Petra pleacă cu hainele fără să plătească. După acest incident, relația de prietenie dintre tinere a luat sfârșit.

Totodată, pesonajul este descris ca unul care un gust îndoielnic cu privire la modă, subiect în jurul căruia „gravitează” întreg serialul.

Reacții și în rândul internauților

Și pe rețelele de socializare au apărut dezbateri cu privire la acest episod. Un cetățean urainian care locuiește în capitala Franței i-a dat dreptate ministrului. Postarea sa a strâns în jur de 75.000 de aprecieri.

”Modul în care este tratată imaginea ucrainenilor în al doilea sezon, episodul patru, este un truc atât de low-cost, un scandal absolut și o rușine”, a scris Yevheniya Havrylko într-o postare pe Instagram.

În schimb, alți internauți au ales să apere spectacolul. Printre aceștia a fost și producătorul de film ucrainean Natalka Yakymovych, care a ales să glumeasă pe această temă.

“Deci, într-un serial TV, personajele negative pot fi orice mai puțin ucraineni? Evident, cu toții ne-am dori ca Petra să fie din Moscova, dar nu întotdeauna obții ceea ce vrei”.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Scriem istorie. Laserul de la Măgurele a atins 10% din puterea Soarelui pe Pământ. De ce e important?

În laboratoarele de la Măgurele se produce acum cel mai puternic fascicul de lumină din lume, care va fi...
- Advertisement -

More Articles Like This