Friday, September 30, 2022

Un specialist de la OMS avertizează: ”Nu e adevărat! Omicron nu e o variantă blândă”

Must Read

Numărul infectărilor cu Omicron, noua variantă a coronavirusului, crește de la o zi la alta și în România. Avem aproape 300 de cazuri confirmate, însă în Europa lucrurile par că au scăpat de sub control.

În aceste condiții, experții Organizației Mondiale a Sănătății spun răspicat că nu este de glumit. Potrivit acestora, nu este o regulă faptul că această tulpină dă forme de boală mult mai ușoare.

În ultimele 24 de ore, peste 6.000 de români au aflat că au covid. În creștere sunt și infectările cu tulpina Omicron.

Autoritățile au anunțat că și în România există un început de transmitere comunitară a noii tulpini Omicron. Iar asta se vede și în cifre. Potrivit ultimelor raportări, alți 112 români au fost depistați cu această variantă a coronavirusului. Și doar 11 dintre ei au istoric de călătorie. Numărul infectărilor cu varianta Omicron a ajuns la 295.

- Advertisement -

Experții Organizației Mondiale a Sănătății spun că situația trebuie luată serios în seamă.

Dr. Maria Van Kerkhove, OMS: ”Sunt voci care declară că Omicron este o tulpină blândă. Nu e adevărat! Există într-adevăr indicii că Omicron provoacă forme ușoare de boală, dar asta nu înseamnă că Omicron dă doar o banală răceală.″

Cei mai vulnerabili în fața noii tulpini sunt vârstnicii, cei care suferă și de alte boli, și – nu în ultimul rând – cei care NU s-au imunizat.

Dr. Maria Van Kerkhove, OMS: ″Vaccinul îi ferește pe oameni de forme grave de boală și de deces. Asta e valabil în egală măsură pentru Delta și Omicron.″⁣

În Marea Britanie, Olanda, Franța și Italia spitalele sunt tot mai pline, iar mulți dintre pacienți sunt copii.

Dr. Rochelle Walensky, director CDC: ″Din păcate, observăm asta mai ales la grupa de vârstă 0-4 ani, adică pentru copii care nu pot fi încă vaccinați. Încă adunăm date despre severitatea tulpinii Omicron și nu știm dacă această creștere a numărului de spitalizări la copii reflectă gravitatea bolii provocate de Omicron ori rată scăzută de vaccinare sub 18 ani.″⁣

În fața acestui al 5-lea val al pandemiei, în România sunt de astăzi în vigoare noi restricții. Masca este obligatorie inclusiv în aer liber, iar cei care folosesc măști din material textil pot fi amendați.

Cu toate acestea, reprezentanții sindicatului polițiștilor EUROPOL spun că polițiștii nu au pregătirea să verifice dacă măștile purtate de oameni pe stradă sunt conforme cu legea.

În cazul celor care nu poartă coprespunzător masca, sancțiunile sunt cuprinse între 500 și 2500 de lei.

Sursa: stirileprotv.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Peste câteva ore, Moldova poate rămâne fără gaz și energie electrică

Gazul rusesc pentru moldoveni ar urma să se ieftinească, începând cu 1 octombrie, cu 40%, dar cel mai probabil...
- Advertisement -

More Articles Like This