Friday, April 19, 2024

Vânzările de smartphone-uri au depășit 1,35 de miliarde de unități pe plan mondial. Apple a avut un trimestru 4 excepțional, Samsung a fost lider pe tot anul

Must Read

Anul trecut s-au vândut în lume 1,35 miliarde de smartphone-uri, cu 70 de milioane mai multe decât în 2020, arată datele IDC. Ultimul trimestru a fost unul record pentru Apple care a livrat aproape 85 de milioane de unități, iar Samsung a fost pe doi, cu aproape 69 milioane. Pe întreg anul, Samsung a fost lider de piață, cu o cotă de 23%.

În primele două trimestre ale anului 2021 piața a crescut, mai ales că se compara cu un 2020 dezastruos din cauza pandemiei. În celelalte două trimestre piața a scăzut și din cauza crizei lanțului de aprovizionare, dar și fiindcă baza de comparație, a doua jumătate a lui 2020, avea valori foarte ridicate.

Ei bine, în 2021 Samsung a fost lider, cu 272 milioane telefoane livrate, creștere de 6% față de 2020. Apple a fost pe doi, cu 235 de milioane, dar cu o creștere mare, de 16%. Numărul anual este un nou record pentru Apple, care a fost ajutată de o creștere de 40% a vânzărilor din China.

Tot un record absolut a fost la Xiaomi, 191 milioane unități, creștere de 30%, iar OPPO a terminat pe patru, tot cu un record anual absolut de 133 milioane unități (+20%). Pe 5 a fost Vivo, cu 128 de milioane unități, și aici un record.

- Advertisement -

Primele cinci mărci au împreună aproape două treimi din piață (65%) și toate au câștigat cotă de piață de pe urma declinului abrupt al Huawei.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x