Wednesday, April 24, 2024

Acuzații grave lansate de Coreea de Sud la adresa Mercedes. Producătorul german ar păcăli intenționat normele de mediu

Must Read

Autoritatea pentru concurență din Coreea de Sud susține că Mercedes a instalat un software ilegal pe mașinile sale pentru a păcăli normele de mediu, arată Biziday.

Sursa citată mai arată că producătorul german a fost amendat cu 17 milioane de dolari, inclusiv pentru reclamă falsă.

Potrivit sursei amintite, autoritatea de reglementare antitrust din Coreea de Sud a anunțat că a decis să amendeze producătorul german Mercedes-Benz și subsidiara sa sud-coreeană cu 20,2 miliarde woni (16,9 milioane dolari) pentru publicitate falsă legată de emisiile de gaze ale vehiculelor sale de pasageri diesel.

Comisia Coreeană de Comerț Echitabil (KFTC) a precizat că Mercedes a manipulat dispozitivele de reducere a poluării instalând un software ilegal pe vehiculele sale, ceea ce le-a făcut să performeze la niveluri mai scăzute în condiții obișnuite de condus decât în ​​timpul testelor de certificare. Un total de 15 modele Mercedes aveau instalat un astfel de software, conform KFTC.

- Advertisement -

„Este important să impunem sancțiuni împotriva Mercedes, pentru obstrucționarea alegerilor raționale de cumpărare ale consumatorilor cu reclame false și înșelătoare despre performanțele sale privind reducere emisiilor chiar după scandalul Dieselgate”, a spus KFTC într-un comunicat.

KTFC mai precizează că Mercedes a făcut reclamă falsă și faptului că vehiculele sale au respectat standardele de emisii Euro 6, între august 2013 și decembrie 2016. Mercedes nu a răspuns imediat solicită Reuters de a veni cu un punct de vedere.

Volkswagen a recunoscut că a manipulat testele pentru emisiile poluante

Acţionarii celui mai mare producător auto din Europa, Volkswagen, au aprobat în luna iulie 2021 un acord pentru soluţionarea cererilor de daune împotriva a patru foşti directori ai grupului auto german, între care şi fostul director general Martin Winterkorn, legate de scandalul emisiilor, transmite Reuters.

Acordul, prin intermediul căruia Volkswagen va primi despăgubiri în valoare de 288 de milioane de euro, a necesitat aprobarea acţionarilor.

O proporţie de 99,9% dintre investitori au fost de acord cu propunerea, la adunarea generală anuală a grupului.

Volkswagen a recunoscut în 2015 că a înşelat testele pentru emisiile poluante ale motoarelor diesel din SUA, provocând cea mai mare criză de afaceri din istoria sa.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

JT Grup Oil vine la bursă – Jean Paul Tucan: Urmează listarea la BVB după un IPO de majorare a capitalului social. Prospectul este...

♦ Compania scoate la vânzare 28,5% din capital ♦ Oferta s-ar putea derula după perioada sărbătorilor de Paşte ♦ Debutul la BVB ar aduce...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x