Thursday, April 25, 2024

Alimente aflate pe ‘lista neagră’. Nu le consumați sub nicio formă dacă sunteți diabetici sau dacă vreți să preveniți această boală

Must Read

Milioane de oameni suferă de diabet și poate fi o afecțiune dificilă cu care să trăiești. Indiferent cât de mult ai încerca, uneori se poate simți ca și cum ai duce o bătălie pierdută când vine vorba de dieta ta.

Diabeticii și nu numai trebuie să acorde o atenție deosebită la ceea ce consumă, deoarece trebuie să-și mențină nivelul de glucoză la un nivel normal.

Nivelurile foarte ridicate ale zahărului din sânge pot provoca complicații care pun viața în pericol, cum ar fi cetoacidoza diabetică (DKA), care poate duce la o comă diabetică.

Ce alimente nu ar trebui să consumi sub nicio formă dacă ești diabetic

- Advertisement -

Unt

Grăsimile saturate din produsele lactate, cum ar fi untul, împiedică insulina să livreze glucoză (zahăr) în celule. Pe lângă unt, e bine să evitați produsele lactate integrale, cum ar fi laptele integral, smântâna, brânza, iaurtul și înghețata.

Ulei

Uleiul este un aliment procesat cu conținut ridicat de grăsimi, iar grăsimea este un factor principal care contribuie la rezistența la insulină, ceea ce duce la creșterea glicemiei și în cele din urmă la diabet, explică doctorița Alona Pulde.

Acest lucru este valabil mai ales când vine vorba despre uleiuri bogate în grăsimi saturate, cum ar fi uleiul de palmier și uleiul de cocos. Având o dietă bazată mult pe alimentele uleioase și grase, crește riscul de boli de inimă, precum și de diabet.

Fast – food

Toată lumea ar trebui să mănânce fast-food-uri cu moderație sau să nu mănânce deloc. Mâncărurile de tip fast – food au foarte multe grăsimi, sare și zahăr în cantintăți exagerate.

Mâncarea fast – food crește riscul de boli de inimă, colesterol ridicat, hipertensiune arterială și diabet.

Carne procesată

Pe lângă conținutul ridicat de grăsimi, anumiți conservanți din carnea roșie procesată, inclusiv hot-dogs, cârnați și slănină, fac ca aceste alimente să interfereze cu funcționarea normală a insulinei. Atunci când insulina nu poate conduce glucoza (zahărul) în celule, aceasta se acumulează în sânge și crește nivelul de zahăr din sânge, ducând în cele din urmă la diabet.

Produse de patiserie

Alimentele precum chipsurile, biscuiții, gogoșile sau alte produse găsite la patiserie sunt toate pe lista neagră. Sunt alimente pe care ar trebui să le evitați. În general, alimentele procesate sunt bogate în grăsimi, zahăr, sare și sărace în vitamine, minerale și fibre.

Ele contribuie la creșterea zahărului din sânge împreună cu rezistența la insulină. În plus, procesarea alimentelor crește densitatea calorică prin eliminarea apei și a fibrelor. Pentru a preveni diabetul, înlocuiți aceste alimente cu versiuni sănătoase ale gustărilor dumneavoastră preferate.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x