Monday, June 27, 2022

Autointitulatul rege al romilor din România, Dorin Cioabă, salută gestul conaţionalilor ucraineni, care au furat un tanc rusesc: „Ciordit-ai tancu’ rușilor? Ciordit și topit!”

Must Read

Dorin Cioabă, autotintitulatul rege al romilor, face haz de necaz într-o perioadă neagră pentru întreaga Europă. În contextul unei situaţii amuzante create în plin război ruso-ucrainean, ai cărei autori au fost romi ucraineni, Cioabă creează un dialog imaginar cu “hoţii de tancuri”.

Dorin Cioabă comentează cu haz știrea conform căreia romii din Ucraina au furat un tanc rusesc. Gestul i-a luat prin surprindere pe soldaţii ruşi, care s-au văzut puşi în situaşia de a alerga pe lângă tancul remorcat, să-l prindă din urmă.

”I-am intrebat: Ciordit-ai tancu’ rușilor? Ciordit și topit! Să numere încă o data, bine, rușii tancurile, romii se jură ca nu le-au luat ei. Haz de necaz…”, a postat Dorin Cioabă pe pagina personală de Facebook.

În Ucraina, civilii vin cum pot în ajutorul armatei ca să-şi apere ţara, scrie publicația de limbă ucraineană și rusă Unian. Iar romii nu fac nici ei excepţie şi pun umărul, aşa cum se pricep, la salvarea pământului strămoşesc.

- Advertisement -

Un cetățean din sudul Ucrainei a sărit în ajutorul soldaţilor ucraineni și a ”subtilizat” un tanc rusesc, chiar de sub ochii soldaților ruși. Bărbatul a legat tancul la tractor şi a plecat cu el, asta în timp ce un soldat fugea disperat în spatele său: „Nu ştii când ai nevoie de ele să mergi după lemne”, a fost replica etnicului ucrainean.

Ai noștri tractează un BTR, cred că pentru fier vechi… Bun lucru fac băieții noștri, nu știi cum îți trebuie să mergi cu el după lemne”, se aude vocea unui ţăran ucrainean pe filmare.

Şi activistul rom Ciprian Necula a avut o reacţie privitoare la „furtul” tancului rusesc din Ucraina. Necula a fost, însă, deranjat de interpretarea ironică dată acestei ştiri, explicând faptul că, de-a lungul timpului, romii au luptat cot la cot cu restul cetăţenilor pentru apărarea patriei.

Cum arată o știre falsă: „țiganii” ucraineni nu au furat un tanc al rușilor, ci au luptat și l-au capturat. În realitate, romii ucraineni participă la luptele anti invadatorilor putiniști, organizându-se alături de alți cetățeni ucraineni pentru a-și apăra țara, familia, prietenii, libertatea și tot ceea ce înseamnă în acest moment lupta vecinilor noștri.

Sigur, nici elitele, nici comentatorii, nici jurnaliștii care au preluat știrile – probabil ca un click-bait – nu au habar că mii de romi au murit pe front pentru România, în toate războaiele la care am participat, apărând această țară ca unii dintre noi să poată fi rasiști și superiori și să considere asta libertate„, a opinat Necula.

Smarter_way_USA

Doi soldați ruși s-au dus să ceară motorină la o secție de poliție din Ucraina

Lipsa de experienţă de război îşi spune cuvântul. Tinerii soldaţi se confruntă acum cu o nouă realitate căreia, de multe ori, nu ştiu să-i facă faţă şi fac gesturi dintre cele mai necugetate.

Este cazul a doi soldaţi rămaşi rămaşi fără combustibil lângă regiunea ucraineană Harkov. Cei doi au găsit de cuviinţă să meargă să ceară motorină la o secţie de Poliţie, fără să ia în calcul faptul că ar putea deveni prizonieri de război. Ceea ce, de altfel, s-a şi întâmplat.

Puteti investi in cryptomonede si prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Serbia critică decizia UE privind Ucraina: ‘A sărit peste câteva decenii de presiune, șantaj și birocrație’

Ucraina, care nu îndeplinește standardele necesare, a primit statutul de candidat la UE doar datorită conflictului cu Rusia, a...
- Advertisement -

More Articles Like This