Friday, March 29, 2024

Avertismentul medicilor: Tot mai mulţi copii au probleme cu tiroida după COVID

Must Read

Vine un nou avertisment din partea medicilor, în cazul copiilor care au trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2. Boala poate avea urmări grave pentru că poate declanşa tiroidita autoimună, iar specialiştii spun că această boală necesită de cele mai multe ori tratament pe viaţă, dar şi o monitorizare periodică. În caz contrar, poate fi afectată grav dezvoltarea normală a copiilor.

La Institutul pentru Sănătate Mamei şi Copilului au fost depistaţi pacienţi post-COVID cu tiroidită autoimună.

Cu o astfel de problemă se confruntă şi o fetiţă de 9 ani care a trecut prin infecţie în urmă cu o lună. Mama ei ne-a povestit că micuţa a avut avut o formă uşoară de boală.

“Este destul de decompensată tiroida şi trebuie să acţionăm. Tratamentul, din păcate e cam pentru toată viaţa. Eu i-am explicat, nu ştiu cât înţelege ea ce se întâmplă, dar se vede că este usor afectată”, spune mama fetiţei.

- Advertisement -

Ce spun medicii despre tiroidita autoimună la copii

Tiroidita autoimună este o reacţie de apărare a organismul împotriva propriilor celule, spun specialiştii.

“În ultimele săptămâni am avut multiple cazuri de copii care erau perefct normali, pe care îi monitorizam de ani de zile, fiind cu o funcţie tiroidiană normală şi care au venit cu un TSH foarte mare, cu o decompensare foarte mare în urma infecţiei COVID”, spune Bogdan Pascu, medic endocrinolog.

Investigaţiile endocrinologice sunt recomandate la cel puţin o lună şi jumătate pentru cei care au trecut prin COVID.

Semnele de boală care indică probleme cu glanda tiroidă

Părinţii trebuie să fie foarte atenţi la simptomele pe care le au copiii chiar şi dupa ce trec prin COVID-19 , semnele de boală care indica probleme cu glanda tiroidă sunt: febra, frisoane, transpiratie, senzaţie de foame şi durere în partea de jos a gâtului.

Cele mai multe afecţiuni post-COVID vor fi depistate la finalul acestui val, spun medidcii.

Între timp Spitalele de Pediatrie sunt tot mai aglomerate.

“Secţia s-a extins la 21 de locuri şi toate cele 21 sunt acum ocupate. După infecţia cu SARS-CoV-2, populaţia pediatrică poate să rămână cu cefalee, cu dureri abdominale, diverse simptome care pot să persiste, inclusiv dispneea”, spune Gabriela Vlad, pediatru Spitalul Victor Gomoiu.

În prezent sunt peste 840 de minori internaţi în spitalele din ţară.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x