Friday, April 19, 2024

Categoria de bugetari care a primit mărire de salariu doar cu un leu. Angajații sunt revoltați și amenință cu greva!

Must Read

După nemulțumirile în lanț ale profesorilor și personalului din învățământ, dar și amenințările în repetate rânduri cu greva, Guvernul a decis mărirea salariului acestor bugetar cu doar un leu.

Categoria de bugetari care a primit mărire de salariu doar cu un leu. Noile date venite de la Institutul Național de Statistică oferă o situație clară a veniturilor din învățământ. Veniturile medii nete au scăzut în raport cu alte luni din ultimul an.

Categoria de bugetari care a primit mărire de salariu doar cu un leu.

Astfel, în luna octombrie 2021, venitul mediu NET din învățământ era de 3.688 de lei. În luna iulie 2021, venitul mediu din învățământ era de 3.408 de lei.

- Advertisement -

În luna martie 2021, venitul mediu din învățământ era de 3.720 de lei (maximul raportărilor). În luna decembrie 2020, venitul mediu din învățământ era de 3.597 de lei.

În luna noiembrie 2020, venitul mediu din învățământ era de 3.687 de lei. Astfel, vorbim de o creștere salarială netă de numai un leu într-un an.

„Eu vă spun că o familie nu o să stea în România plătită la salariul minim dacă va găsi un venit măcar dublu oriunde, în orice țară din Europa chiar dacă nu va face munca pentru care a fost pregătit”, a spus ministrul de Finanțe.

“O spun foarte clar și cu toată răspunderea: salariile mărite în învățământ înseamnă că un profesor debutant are un salariu net de 2.597 lei, având indemnizația de hrană inclusă. Un salariu al unui profesor cu peste 40 de ani vechime, net, este 4.398 lei, cu 70% mai mult decât salariul debutantului, luând în calcul cei 40 de ani de vechime.

Și profesorii din Ungaria se plâng că sunt extrem de prost plătiți și doar din 2023 vor avea o creștere mai consistentă a salariului. În prezent, salariul minim este de 167.000 HUF (464 euro), scrie dailynewshungary.com.

Salariile profesorilor cresc, în Ungaria cu 10% anul acesta. Sursa citată scrie că „un sondaj realizat la începutul anului 2021 a arătat că asistentele medicale, asistenții sociali și profesorii se află pe primul loc pe lista celor mai prost plătite profesii”.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x