Monday, September 26, 2022

Ceaiul care este considerat cel mai puternic somnifer natural. Cum trebuie preparat

Must Read

Ceaiul care este considerat cel mai puternic somnifer natural se prepară foarte uşor şi este un excelent ajutor.

Un vechi proverb oriental spune aşa: “Cine doarme bine, are parte de o viaţă lungă!” Bine-bine, dar cum rămâne cu cei care au perioade în care se foiesc ore întregi în pat până să-i ia somnul?!

Una dintre variante ar fi să ia o pastilă care să-i adoarmă în câteva secunde. A doua, să numere oi sau ursuleţi Panda sau ce animal le place. A treia, însă, este necunoscută românilor. Dar celebră în America Latină. Se numeşte ceai din banană. Iar când spun banană, spun fructul cu tot cu coajă.

Este cel mai puternic somnifer natural. Aşa consideră specialiştii ceaiul de coji de banane. Acestea conţin o combinaţie uimitoare de substanţe care ajută organismul să se relaxeze şi să aibă un somn liniştit. Astfel o cană de ceai poate combate insomnia şi chiar strarea de stres. Doar că majoritatea românilor habar n-au de proprietăţile cojilor de banană.

- Advertisement -

Coaja de banană conţine magneziu, care previne întreruperea somnului şi trezirile din timpul nopţii, potasiul, care ajută muşchii şi vasele de sânge să se relaxeze şi triptofanul, un aminoacid folosit frecvent în tratarea tulburărilor de somn. De asemenea, cojile de banană sunt un excelent tratament împotriva depresiei şi anxietăţii, fiind o sursă naturală de serotonină, substanţă responsabilă pentru starea de bine. Să nu mai vorbim de faptul că sunt foarte bogate în fibre vegetale.

Dacă vi se pare că un ceai din coji de banană nu poate fi altfel decât oribil, atunci încercaţi să folosiţi toată banana. Prepararea este cât se poate de simplă.

Puneţi la fiert un litru de apă. Între timp, spălaţi banana cu oţet de mere sau bicarbonat şi tăiaţi-i capetele. Nu trebuie să o decojiţi şi nici să o tăiaţi. Când apa a început să clocotească, adăugaţi banana şi lasa-ţi-o să fiarbă timp de 10 minute. După ce timpul s-a scurs, scoateţi banana şi puneţi ceaiul în cană, presărând puţină scorţişoară deasupra. Indicat este să-l beţi cu o oră înainte de culcare.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Scriem istorie. Laserul de la Măgurele a atins 10% din puterea Soarelui pe Pământ. De ce e important?

În laboratoarele de la Măgurele se produce acum cel mai puternic fascicul de lumină din lume, care va fi...
- Advertisement -

More Articles Like This