Friday, April 19, 2024

Cel mai mare producător de medicamente generice din lume va plăti daune de minim 2,7 miliarde de dolari. Este acuzat că a alimentat epidemia de opioide din SUA

Must Read

Compania farmaceutică israeliană Teva Pharmaceutical Industries se pregăteşte să plătească până la 3,6 miliarde de dolari în numerar şi medicamente pentru a soluţiona procesele în care este acuzată că este unul dintre producătorii şi distribuitorii de medicamente care au alimentat epidemia de opioide din SUA, transmite Reuters.

Teva, cu sediul în Israel, cel mai mare producător de medicamente generice din lume, a ajuns săptămâna aceasta la un acord în valoare de 225 de milioane de dolari cu statul Texas, care cuprinde 150 de milioane de dolari în numerar şi 75 de milioane de dolari în produse.

Directorul general Kåre Schultz a declarat pentru Reuters că, pe baza acelui acord, precum şi a unei propuneri de înţelegere la nivel naţional cu trei mari distribuitori de medicamente şi producătorul de medicamente Johnson & Johnson, în valoare de 26 de miliarde de dolari, Teva va plăti probabil 2,7 miliarde de dolari până la 3,6 miliarde de dolari, repartizate pe parcursul a 15 ani.

Conform acestei formule, partea de numerar pentru Teva s-ar ridica probabil la aproximativ 1,8 miliarde dolari până la 2,4 miliarde dolari.

- Advertisement -

”Modelul Texas este unul bun, deoarece satisface nevoia de numerar… menţinând în acelaşi timp o parte semnificativă a acordului ca produse care cu adevărat pot ajuta persoanele care suferă de abuz de substanţe”, a spus el după ce compania a publicat un profit aferent trimestrului patru care depăşeşte estimările.

Schultz a spus că este încrezător că se va putea ajunge la o înţelegere anul următor.

Acţiunile Teva listate la New York au crescut miercuri cu 12%, la 9,30 dolari pe unitate, în urma informaţiilor.

Producătorul de medicamente a proiectat pentru 2022 rezultate similare sau uşor îmbunătăţite faţă de ​​2021, dacă pandemia de Covid-19 se va atenua.

Teva anticipează pentru 2022 un profit pe acţiune de 2,4-2,6 dolari şi venituri de 15,6-16,2 miliarde de dolari.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x