Friday, April 19, 2024

Cel mai scurt test de inteligență. Are doar trei întrebări simple, dar puțini sunt cei care răspund corect la ele

Must Read

Testul de reflecție cognitivă a fost recunoscut drept cel mai scurt test de IQ din lume.

Testul este conceput pentru a testa capacitatea de a ignora primul răspuns la care vă gândiți și pentru a gândi mai rațional și mai profund. În alți termeni, testul testează capacitatea de a ignora sistemul 1 (intuiția) în favoarea sistemului 2 (analitică).

Astfel, pentru a reuși să treceți cu brio de testul de reflecție cognitivă, trebuie să petreceți timp reflectând la răspunsul dumneavoastră.

Atenție! Întrebările nu sunt atât de simple precum par! Chiar și studenții de la unele dintre universitățile de top din lume (inclusiv Yale și Harvard) nu au reușit să obțină toate cele trei răspunsuri corecte într-un studiu efectuat în 2005. De fapt, doar 17% au obținut un scor perfect, scrie iflscience.com.

- Advertisement -

Întrebări

1. O bâtă și o minge costă în total 1,10 USD. Bâta costă cu 1 dolar mai mult decât mingea. Cât costă mingea?

2. Dacă 5 mașini au nevoie de 5 minute pentru a produce 5 obiecte, de cât timp vor avea nevoie 100 de mașini pentru a produce 100 de obiecte?

3. Pe un lac, se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, această zonă își dublează suprafața. Dacă durează 48 de zile pentru ca nuferii să acopere întreg lacul, în cât timp aceștia acoperă jumătate din lac?

Răspunsuri

1. 5 cenți. Există șanse foarte mari ca dumneavoastră să fi spus 10 cenți. Însă o minge de 5 cenți plus o bâtă care costă 1,05 USD vor costa împreună 1,10 USD. Totodată, mingea care costă 1,05 USD este cu exact 1 USD mai scumpă decât mingea de 5 cenți. Un studiu Princeton a constatat că persoanele care au răspuns ”10 cenți” sunt semnificativ mai puțin răbdătoare față de cele care au dat răspunsul corect.

2. 5 minute. Instinctul dumneavoastră v-ar putea face să spuneți 100 de minute. Din întrebare, putem determina că durează exact 5 minute pentru ca o mașină să creeze 1 obiect. Prin urmare, ar dura 5 minute pentru ca 100 de mașini să creeze 100 de obiecte.

3. 47 de zile. Este posibil ca instinctul dumneavoastră să fi spus 24 de zile. Pare intuitiv să spuneți jumătate din numărul de zile, deoarece înjumătățiți dimensiunea zonei cu crini. Dar dacă suprafața lacului acoperită cu nuferi se dublează în fiecare zi, ar dura doar o zi pentru ca acesta să treacă de la jumătate acoperită la acoperită complet. Așadar, de la 48 de zile, ajungem la 47.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x