Thursday, August 11, 2022

Cum poți schimba bancnotele rupte sau uzate. Singura situație în care banca nu le acceptă

Must Read

Fiecare dintre noi a avut cel puțin o dată în viață bancnote uzate sau rupte în buzunar, fie că le-am primit rest și nu ne-am dat seama, fie că le-am deteriorat chiar noi.

Cel mai adesea oamenii încearcă să scape de ele la rândul lor când plătesc, dar dacă comercianții le observă, au dreptul să le refuze. Cea mai simplă soluție este să le schimbați la bancă.

Banca Națională a României schimbă bancnote vechi, uzate, rupte, sau din care lipsesc mici bucăți, oferind contravaloarea acestora, iar serviciul este gratuit.

Totuși, nu trebuie neapărat să vă deplasați la BNR, mai ales că oferă acest serviciu doar în sediile din București, Cluj, Timiș, Dolj, Constanța și Iași. Orice bancă vă poate schimba bancnotele.

- Advertisement -

În plus, dacă încă aveți bancnote sau monede vechi, care au ieșit din circulație, le puteți schimba, de asemenea, la bancă, gratuit, primind contravaloarea acestora.

Situația în care banca poate refuza să vă schimbe banii

Există o singură situație în care banca poate refuza să vă schimbe bancnotele uzate sau rupte. În cazul în care din bancnotă lipsește mai mult de 40% din suprafață, vă veți lovi de un refuz.

Băncile au obligația de a accepta doar bancnote ce pot fi identificate fără probleme, pentru a elimina suspiciunile de bani falși. Ca acest lucru să fie posibil, trebuie să aibă toate elementele de identificare, iar acest lucru este imposibil dacă lipsește o bucată atât de mare.

Elementele de siguranță ale bancnotelor

  • Fereastra transparentă
  • Filigran
  • Fir de siguranță
  • Element de suprapunere
  • Banda iridescentă
  • Microtext
  • Imprimare vizibilă în lumina ultravioletă

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Muniție românească trimisă în Ucraina. Primele imagini cu obuzele de 122 mm fabricate de Romarm în 2022 VIDEO

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că soldații ucraineni au primit obuze fabricate în România de...
- Advertisement -

More Articles Like This