Thursday, August 11, 2022

Elevii din Ciugud au strâns peste 50.000 de Ciugubani, moneda virtuală a comunității lor, din reciclare la școală

Must Read

Elevii din comuna Ciugud s-au apucat de recliclat, iar acum au venit şi primele recompense. Banii strânşi vor fi folosiţi pentru a organiza activități școlare și extrașcolare.

Elevii din Ciugud au strâns peste 50.000 de Ciugubani, moneda virtuală a comunității lor, din reciclare la școală.

„Nu este chiar PRIMUL MILION DE CIUGUbani, însă este o sumă impresionantă colectată de copii. În doar câteva luni, au strâns peste 50.000 de CIUGUbani, moneda virtuală a comunității noastre. Competiția a însemnat colectarea ambalajelor din plastic, sticlă și aluminiu prin intermediul lui #Verzulică, roboțelul reciclator, montat în curtea școlii. Fiecare CIUGUban reprezintă un PET, o sticlă sau o doză de aluminiu, iar toate aceste ambalaje au ajuns la fabrici specializate de reciclare. În medie, fiecare copil a reciclat aproximativ 270 de ambalaje”, a anunţat Primăria Ciugud, pe Facebook.

Pentru fiecare PET, sticlă sau doză de aluminiu reciclată, copiii au primit un tichet. Banii strânşi vor fi folosiţi pentru a organiza activităţi şcolare şi extraşcolare.

- Advertisement -

„VESTEA BUNĂ este că toți acești CIUGUbani au fost convertiți, cu ajutorul unor sponsori, în bani reali, pe care copiii și cadrele didactice îi vor folosi pentru a organiza activități școlare și extrașcolare. Am tras cu urechea și am auzi că se vorbește deja despre excursii, achiziționarea unor materiale didactice moderne sau alte proiecte inedite”, a mai transmis Primăria Ciugud.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Muniție românească trimisă în Ucraina. Primele imagini cu obuzele de 122 mm fabricate de Romarm în 2022 VIDEO

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că soldații ucraineni au primit obuze fabricate în România de...
- Advertisement -

More Articles Like This