Ștefan Mandachi, emoționat de povestea refugiaților ucraineni

Sâmbătă, 26 februarie, Ștefan Mandachi a scris pe rețelele de socializare un mesaj prin care le-a povestit oamenilor despre situația actuală din centrele de cazare pentru refugiații de război din Ucraina. Acestea le-a povestit prietenilor săi virtuali despre migranții ucraineni pe care i-a cunoscut, fiind profund emoționat de poveștile lor.

Spre exemplu, acesta a spus că vineri seara o femeie cu trei copii a decis să se întoarcă în Ucraina pentru că nu poate rezista singură aici, știind că soțul ei a rămas pe frontul de luptă.

„Aseară, o femeie cu 3 copii cazată într-un birou din hotel a decis dimineață să se întoarcă în Ucraina, pe motiv că nu poate rezista știind că soțul ei a rămas pe front.

- Advertisement -

Avem zeci de copii și adulți refugiați în hotel, nu pot cuantifica precis numărul lor, întrucât mulți vin, mulți pleacă. Cei mici joacă mingea, aleargă, nu înțeleg ce se petrece, dar am cunoscut ieri un copilaș de vreo 3 ani care n-a putut schița niciun sunet timp de mai multe ore, probabil traumatizat de împușcături. Abia seara a început să vorbească și să râdă.

La orele 01:15 aseară a ajuns un băiat de 14 ani (foarte inteligent) care a trecut granița SINGUR. Incredibil! A plecat deja dimineață la Sibiu cu o mătușă. Am uitat să-l întreb cum îl cheamă”, a scris acesta pe Facebook.

Ștefan Mandachi, mesaj pentru ucraineni: Avem saltele suficiente! Mai este loc de cazare

De asemenea, acesta a spus că refugiații ucraineni primesc trei mese calde pe zi gratis și medicamente, aduse de reprezentanții unui spital.

„Aseară a fost full, cred că au trecut peste 100 persoane. Au fost care au dormit inclusiv pe canapele din hotel, capacitatea fiind depășită, pt. că nu aveam saltele, dar ACUM AVEM SALTELE SUFICIENTE, am primit, deci MAI ESTE LOC DE CAZARE!!! Acum sunt în jur de 40 persoane pe saltele și zece în camere. Mai este loc. Sperăm să așezăm 200 saltele.

Avem nevoie de locuri de depozitare, un container în Suceava. Au venit reprezentanți de la spital și au oferit consultații, au lăsat medicamente. Mulțumim.

Toate persoanele primesc masa gratuit, 3 mese pe zi, felul 1 felul 2. Am extins mesele gratuite pt. ucrainieni la Spartan Vaslui, Spartan Autogară Suceava, Bârlad, Huși, Galați centru, Galați Mall, Baia Mare Mall (e loc de graniță). Mulțumim partenerilor noștri Alexandru Arcalianu și Anca Mihaela Arcălianu.

La Mandachi Hotel este și punct de staționare. Refugiații pot sta în restaurant până sunt transportați. Am avut noroc chior de echipa mea, cei care au făcut efectiv minuni prin devotamentul lor. Sunt nouă oameni incredibili, dar avem și cinci voluntari”, a spus acesta.

Sursa: capital.ro