Friday, March 29, 2024

Guvernul vrea să plafoneze prețurile la pompă. Cât ar trebui să plătească românii pentru un litru de carburant

Must Read

Carburanții se vând la cele mai mari prețuri din istorie iar Guvernul caută încă soluții. Cabinetul Ciucă ia în calcul să plafoneze prețurile. Benzina se vinde deja la tariful de 6,99 lei/l. Iar cea premium a trecut deja și 7,60 lei/l. Iar experții din domeniu cred că varianta plafonării este o soluție dar e important și la ce nivel de preț se va face această plafonare.

Suntem în acest moment aproape de 7 lei/l la benzină și aproape de 8 lei/l la motorină. Iar o înghețare la această valoare nu ne-ar avantaja deloc.

”Prețul corect ar fi în jur de 6 lei. De la 5,5 lei/l până la 6,3 lei/l benzinele și produsese de motorină normale iar benzinele specializate și motorinele ar trebui să fie maximum 6,5 lei/l. Dar probabil că se zvonește și se aude că coaliția de guvernare ar fi căzut la pace să găsească o soluție pentru stopare, dar nu numai pentru stopare, dar și pentru revenirea în jurul acestor prețuri”, a declarat Ion Tache, președintele Asociației Benzinarilor Particulari.

În timp ce Guvernul României abia acum se gândește la posibilitatea plafonării, alte state au aprobat această măsură încă de acum 2 luni.

- Advertisement -

Analizele din ultima lună arată că prețul pentru un litru de benzină a crescut cu 4 procente, iar cel al motorinei cu 5%. Comparativ cu aceeași lună a anului trecut, majorările sunt de 30%.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x