Thursday, March 28, 2024

Imperiul Roman va renaște în blockchain printr-un proiect NFT și realitate augmentata

Must Read

Virtual Romans (vRomans) este o colecție de 10.000 de NFT-uri unice, lansate pe blockchain-ul românilor de la Elrond Network, și 3000 de NFT-uri (Holy Romans) complementare pe marketul celor de la Herity Network. Proiectul  își propune să îmbunătățească experiența turiștilor prin îmbinarea a două tehnologii emergente: realitatea augmentată și blockchain. Multă lume a auzit în aceste zile despre explozia NFT-urilor, dar foarte puțini știu ce presupune acest acronim.

Un NFT (non-fungible token), reprezintă o unitate unică de date care utilizează o tehnologie ce permite conținutului digital să fie înregistrat și autentificat pe blockchain. Avantajul principal al NFT-urilor este facilitatea deținerii și vânzării de conținut digital unic. Datorită caracteristicilor tehnice ale NFT-urilor tot mai mulți oameni preferă să creeze artă prin intermediul acestei tehnologii.

Colecția a pornit de la pasiunea echipei pentru istorie, iar personajele din fiecare NFT reprezintă oameni din societatea Romei Antice. Proiectul își propune să reconstruiască aspecte legate de istoria Imperiului Roman, susținând că va face acest lucru prin implementarea unei aplicații de realitate augmentată pe smartphone. Realitatea augmentată este o tehnologie ce suprapune obiecte virtuale în medii reale, în timp real. Cea mai populară aplicație de realitate augmentată este Pokemon Go.

Până în prezent, au fost create mai multe parteneriate cu muzee de artă și istorie. Deținătorii de vRomans vor avea diferite beneficii, precum accesul la jocuri adresate exclusiv celor care dețin un NFT, premii în criptomoneda EGLD, iar ulterior în propria monedă. De asemenea, aplicația va oferi turiștilor informații despre istoria locurilor pe care le vizitează, precum și posibilitatea de a vedea prin camera smartphone-ului exemplare istorice, clădiri sau cetăți romane reconstituite. Deținătorii de NFT-uri vRomans vor avea parte de beneficii în cadrul muzeelor partenere și în viitoarele aplicații, precum și drept de vot într-un sistem de guvernare DAO.

- Advertisement -

Un alt obiectiv al proiectului, este de a înființa o academie ce are ca scop educarea oamenilor despre blockchain și spațiul cripto, dar și să exploreze posibilile utilități ale NFT-urilor si realității augmentate, prin lansarea unui proiect în acest spațiu.

Proiectul va ajuta persoanele cu afecțiuni neurodegenerative, prin alocarea de fonduri către APAN România (Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative).

Multe alte informații puteți afla pe pagina lor de Twitter (https://twitter.com/v_romans), pe site (https://virtualromans.com), dar și făcând parte din comunitatea vRomans de pe Telegram (https://t.me/vRomansNFTs).

Un NFT se poate cumpăra de aici (https://trust.market/buy/vRomans), cu criptomoneda EGLD, iar primii 1000 sunt la prețul de 0,3 EGLD, aproximativ 40$.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x