Friday, March 29, 2024

Maşinile pe benzină şi motorină vor fi interzise în România. Anunţul făcut de ministrul Economiei

Must Read

Maşinile pe benzină şi motorină vor fi interzise, în curând, în România. Ministrul Economiei anunţă că statele membre UE discută tot mai intens despre viitorul industriei auto electric sau hibrid.

Maşinile pe benzină şi motorină vor fi interzise în România, în curând, iar acest lucru a fost confirmat și de către ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Maşinile pe benzină şi motorină, interzise în România

Ministrul Economiei şi Ford Romania au avut o întâlnire pentru a discuta despre dinamica dezvoltării industriei auto la nivel european şi despre criza semiconductorilor şi dependenţa de materiale critice cu care Europa se confruntă în prezent.

- Advertisement -

În cadrul acestei întâlniri, Florin Spătaru a anunţat că statele membre UE discută tot mai intens despre viitorul industriei auto electric sau hibrid.

„Împinse de nevoia de a implementa o tranziţie rapidă către zero emisii de dioxid de carbon, statele membre UE discută tot mai intens despre viitorul industriei auto electric sau hibrid. Aceste perspective ne ambiţionează să luăm în calcul politici publice care să vizeze dezvoltarea acestui sector în România”, a declarat ministrul Florin Spătaru, în cadrul întrevederii avute cu reprezentanţii Ford Romania, potrivit capital.ro.

Ministrul a amintit si despre paşii importanţi pe care Ministerul Economiei i-a făcut deja pentru accesarea celor 500 de milioane de euro, fonduri prin PNRR, pentru dezvoltarea microelectronicii, segment esenţial pentru industria auto.

Reamintim că ministrul Mediului anunţa anul trecut că în curând mașinile pe benzină sau pe motorină nu vor mai putea fi vândute în interiorul Uniunii Europene. Tanczos Barna spunea că această măsură face parte dintr-un plan de măsuri de combatere a schimbărilor climatice, care a fost aprobat recent la Bruxeles.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x