Thursday, March 28, 2024

Miliardarul George Soros investeşte o sumă uriaşă într-un domeniu revoluţionar

Must Read

Controversatul miliardar George Soros a investit aproape două miliarde de dolari în compania start-up de camioane electrice Rivian Automotive Inc, în condiţiile în care la nivel mondial este promovată renunţarea la motoarele propulsate de benzină şi motorină, în favoarea celor electrice.

George Soros a cumpărat aproape 20 de milioane de acţiuni ale startup-ului de camioane electrice Rivian Automotive Inc în trimestrul care s-a încheiat la 31 decembrie 2021. Mai exact, este vorba despre 19.835.761 de acţiuni care la momentul respectiv aveau o valoare de aproape două miliarde de dolari.

În aceste condiţii, Soros Fund Management, fondul lui George Soros, devine unul dintre cei mai importanţi investori ai Rivian, deşi această companie încă nu a lansat pe piaţă un vehicul. Mai mult, compania Amazon deţine 20% din acţiunile Rivian.

În 2021, filantropul ungar George Soros se afla în topul Bloomberg, pe locul 347, cu o avere estimată la 7,6 miliarde de dolari. El a fost depăşit de Daniel Dines, cofondatorul companiei UiPath, românul care a ajuns pe locul 346 în topul miliardarilor Bloomberg.

- Advertisement -

Rivian ar trebui să furnizeze companiei Amazon peste 100.000 de camioane electrice, transmite agenţia Reutes, citată de Mediafax.

Cu sediul în oraşul Irvine din California, compania Rivian a anunţat în decembrie 2021 că se aşteaptă ca producţia să fie cu „câteva sute de vehicule mai mică” decât obiectivul său pentru 2021, de 1.200, din cauza constrângerilor din lanţul de aprovizionare.

Acţiunile Rivian au scăzut cu 43% până în prezent pe parcursul anului. Preţul acţiunilor a scăzut cu 67% faţă de maximul de 179,46 dolari atins pe 16 noiembrie, la mai puţin de o săptămână după ce a strâns 12 miliarde de dolari în cel mai mare debut bursier din 2021.

Magnatul George Soros a evidenţiat într-un discurs susţinut la Institutul Hoover al Universităţii Stanford, că preşedintele chinez Xi Jinping ar putea să nu reuşească să restabilească încrederea în sectorul imobiliar, zguduit anul trecut de colapsul gigantului Evergrande. George Soros a susţinut că boom-ul imobiliar din China s-a bazat pe un model nesustenabil, de care au beneficiat guvernele locale, încurajând populaţia să-şi investească majoritatea economiilor în proprietăţi.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x