Thursday, April 18, 2024

Noua metodă folosită de hackeri pe rețelele sociale pentru a-i păcăli pe oamenii interesaţi să investească în criptomonede

Must Read

Pagini false de pe rețelele sociale distribuie atacuri de tip phishing care au ca ţintă utilizatorii interesaţi să investească în criptomonede, potrivit unui comunicat al Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică.

„Atenţie la paginile false de social media care distribuie atacturi de tip phishing/scam ce au ca ţintă utilizatorii interesaţi să investească în criptomonede! De obicei, astfel de atacuri de tip phishing sunt lansate pe social media, prin postări sponsorizate (pe Facebook, Twitter, Instagram sau Google). Atacatorii folosesc imaginea companiei americane şi a celebrului Elon Musk pentru a pretinde că Tesla a lansat o nouă criptomonedă, tocmai pentru că acesta din urmă a fost extrem de vocal de câţiva ani pe subiectul crypto. Aşadar, infractorii ciberentici încearcă să profite de această asociere logică, pentru a pretinde că Tesla a lansat o monedă şi că va fi o investiţie bună, se arată în comunicatul citat de Agerppres.

DNSC prezintă mai multe poze cu astfel de pagini false, arătând că una din practicile acestora este să copieze identitatea vizuală a Tesla, pentru a convinge potenţialele victime să ofere date cu caracter personal sau financiar, sub pretextul că astfel pot achiziţiona criptomonede lansate de compania americană.

De asemenea, infractorii încearcă să-i convingă pe utilizatori să se grăbească pentru a putea achiziţiona criptomonede la un preţ preferenţial, deoarece în prezent se desfăşoară etapa premergătoare lansării oficiale.

- Advertisement -

DNSC transmite utilizatorilor de reţele sociale mai multe recomandări pentru ca aceştia să identifice paginile false folosite de infractorii cibernetici.

„Dacă o ofertă pare prea bună ca să fie adevărată, verificaţi existenţa acestei promoţii pe canalele oficiale ale companiei respective. Domeniul presale-ico[.]com nu aparţine celor de la Tesla şi a fost înregistrat acum câteva zile (5 februarie). Fiţi atenţi la corectitudinea gramaticală şi de exprimare a textului! Eventuale erori flagrante pot fi un indiciu că este vorba despre un posibil atac”, potrivit comunicatului.

„Evitaţi furnizarea de date personale, date financiare sau de autentificare, dacă vă sunt cerute explicit online, mai ales dacă vi se promite un câştig rapid! Raportaţi astfel de pagini care propagă concursuri, promoţii false sau oportunităţi ireale de câştig. Mai multe raportări într-un timp scurt către reţeaua socială în cauză pot duce la suspendarea rapidă a paginii care propagă conţinut fraudulos, se precizează în comunicatul DNSC.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x