Tuesday, April 16, 2024

O companie din România vrea să producă în țară un autovehicul blindat 4×4 pe care să-l propună Armatei

Must Read

VLAH (Vehicul de Luptă Autonom Hidramat) se numește proiectul unui vehicul militar blindat 4×4 pe care compania românească BlueSpace Tehnology vrea să-l producă în țară pentru Armata română. Pentru acest proiect a semnat un acord de cooperare cu compania slovacă Zeetor Engineering care are în portofoliu un model militar blindat 4×4.

„VLAH este prima mașină de luptă din gama autovehiculelor tactice blindate de tip ușor (ATBTU), proiectată și dezvoltată cu resurse și know-how românesc de către compania BlueSpace TECHNOLOGY”, anunță compania într-un comunicat de presă remis HotNews.ro.

„Implementarea proiectului VLAH (Vehicul de Luptă Autonom Hidramat) va demara la începutul anului 2022 și reprezintă propunerea BlueSpace TECHNOLOGY pentru dotarea sistemului național de apărare al României cu un mijloc de luptă de ultimă generație, care va fi produs în țara noastră. Produsul finit al proiectului este o mașină ușoară blindată 4×4, cu o greutate de 9 tone și cu integrare în industria națională de apărare. Este primul autovehicul blindat ce poate fi realizat integral în țară și reprezintă doar un exemplu al capabilităților și posibilităților de dezvoltare locale”, potrivit companiei.

Firma românească spune că a căutat un partener puternic în industria auto militară, ce poate oferi o fundație solidă, corespunzătoare unei viitoare linii de producție de mașini blindate din România.

- Advertisement -

„Astfel, pe 14 Februarie 2022 s-a semnat un contract de colaborare cu Zetor Engineering, companie din Republica Slovacă, recunoscut producător de mașini blindate la nivel internațional, cu 75 de ani experiență în industria auto”, anunță BlueSpace Techonolgy.

„Proiectarea vehiculului blindat a demarat la începutul acestui an, urmând o investiție semnificativă pentru producția, testarea și omologarea prototipului. El va constitui cel mai mare proiect din industria auto românească și o premieră pentru industria apărării naționale”, potrivit comunicatului transmis de companie.

Zetor Engineering din Slovacia are deja în portofoliu un proiect de blindat 4×4 denumit Gerlach, un proiect modular cu protecție blindată STANAG 4569 nivel 3 și cu o greutate ce poate ajunge până la 14,5 tone.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x