Wednesday, February 1, 2023

O fabrică de ciocolată veche de 100 de ani se închide

Must Read

Mars Wrigley închide o fabrică de ciocolată veche de aproape un secol din West Side din Chicago, considerată cândva cea mai frumoasă fabrică de bomboane din America, scrie publicaţia Chicago Tribune.

Construită într-o arhitectură în stil spaniol în 1928, unitatea întinsă din cartierul Galewood, învecinat cu Oak Park, are aproximativ 280 de muncitori și va fi închisă treptat în următorii doi ani.

Ce se va întâmpla cu angajații și cu fabrica unică – o parte intrigantă a istoriei bogate a bomboanelor din Chicago – rămâne de văzut.

„Compania rămâne angajată în faţa orașului Chicago și intenționează să colaboreze cu comunitatea din jur pentru o viziune viitoare în ceea ce priveşte site-ul. Pe măsură ce ne evaluăm continuu amprenta în America de Nord, asociații noștri au fost informați cu privire la decizia de a muta majoritatea operațiunilor în alte unități din SUA în următorii doi ani”, a declarat un purtător de cuvânt al Mars Wrigley Confectionery.

- Advertisement -

Sediul central din SUA al companiei private Mars Wrigley s-a mutat în New Jersey în 2017, după ce Mars a achiziționat Wrigley, cu sediul în Chicago, pentru suma de 23 de miliarde de dolari, în 2008. Sediul global Mars Wrigley este situat pe Goose Island din Chicago.

Angajaţii fabricii din Chicago care se închide vor fi „încurajați să exploreze oportunitățile de a aplica în roluri deschise în rețeaua companiei, în special în zona Chicago”, a spus purtătorul de cuvânt al Mars Wrigley.

Mars Wrigley are o fabrică de înghețată în Burr Ridge, o fabrică de dulciuri în Yorkville și o unitate de producție de nutriție pentru animale de companie în oraşul Mattoon, printre alte locații din Illinois, a spus compania.

Fabrica produce o varietate de batoane de ciocolată, cum ar fi 3 Musketeers și Milky Way. Succesul Milky Way, ciocolată introdusă în 1923, a ajutat la dezvoltarea companiei și a fabricii din Chicago, iar fondatorul Frank Mars și-a mutat operațiunile din Minneapolis în Chicago când a fost deschisă în 1929.

La momentul respectiv, fabrica a fost construită pe 16 acri într-o zonă rezidențială, avea pereți colorați, acoperișuri de țiglă roșie și ferestre curbate cu două etaje.

Era „cea mai mare de acest gen din lume”, cel puțin în 1953.

Proprietatea a făcut parte anterior din clubul de golf Westward Ho, relocat ulterior în Northlake. Mars Wrigley plănuiește să doneze amplasamentul fabricii „pentru uzul comunității”, a spus compania.

Mars și-a mutat sediul corporativ în New Jersey în 1940 și s-a mutat în Virginia în 1984, unde este compania-mamă.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

FMI estimează că Marea Britanie va fi în acest an cea mai afectată de recesiune dintre țările dezvoltate. Germania va stagna economic, dar, pe...

Economia Marii Britanii ar urma să scadă cu -0,6% în 2023, potrivit proiecțiilor FMI, care spune acum că Germania...
- Advertisement -

More Articles Like This