Thursday, March 28, 2024

O familie de agricultori din Israel a doborât recordul pentru cea mai mare căpșună din lume

Must Read

O căpșună uriașă crescută în Israel a stabilit un nou record mondial Guiness, a anunțat organizația într-un comunicat lansat marți, citat de Times of Israel.

Fructul a fost descoperit pe plantația “Strawberries in the Field” din comunitatea agricolă Kadima-Zoran (centrul Israelului), administrată de familia Ariel.

Căpșuna care a intrat în Cartea Recordurilor are o lungime de 18 centrimetri, o grosime de 4 centimetri și o circumferință de 34 de centimetri. Fructul cântărește 290 de grame.

Căpșuna uriașă este din soiul Ilan, dezvoltat de Nir Dai la Organizația de cercetări agricole din Israel. Acest soi este recunoscut pentru că produce fructe mari.

- Advertisement -

Nir Dai a fost prezent la cântărirea frutului și a spus că anul acesta sezonul căpșunilor a întârziat din cauza vremii reci, permițând mai multor fructe să se unească într-o căpșună mare.

“Căpșuna a crescut încet pe parcursul a 45 de zile de la apariția florilor, ceea ce i-a permis să atingă dimensiuni mari la momentul culesului”, a spus Nir Dai.

O familie de agricultori din Israel a doborât recordul pentru cea mai mare căpșună din lume. Sursa foto: Profimedia Images

Familia Ariel, proprietarii plantanției “Strawberries in the Field”, au avut anul acesta patru căpșuni uriașe, însă doar una dintre ele a depășit recordul mondial de 250 de grame stabilit pe 28 ianuarie 2015 în Fukuoka (Japonia). Familia Ariel crește căpșuni de peste 40 de ani și aceasta este cea mai mare căpșună găsită vreodată.

După ce au găsit fructul, au verificat datele Guiness și descoperit că au un pretendent la titlu de cea mai mare căpșună. Sâmbătă au completat o cerere pe site-ul Guiness, iar a doua zi au adus un notar public care să fie martor la cântărirea oficială a fructului. Procesul a fost filmat și se vede cum căpșuna uriașă este cântărită și comparată cu dimensiunile unui telefon mobil.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x