Thursday, March 28, 2024

Planeta pe care plouă cu safire şi rubine. Are temperaturi între 1227 şi 2727 grade Celsius!

Must Read

O planetă aflată la 855 de ani lumină faţă de Pământ, numită Wasp-121b, are condiţii extreme. Pe această planetă plouă cu rubine şi safire, iar norii sunt formaţi din metale vaporizate.

“Deşi am descoperit mii de exoplanete, am putut studia atmosfera doar în cazul câtorva, pentru că este foarte greu să facem asta. Acum facem fotografii izolate ale regiunilor atmosferelor exoplanetelor, pentru a le studia ca pe nişte sisteme 3D, cum de altfel şi sunt”, a declarat astronomul Thomas Mikal Evans, de la Institutul de Astronomie Max Planck din Germania.

Exoplaneta, numită Wasp-121b, este prima exoplanetă în stratosfera căreia a fost găsită apă, scrie Science Alert. Este extrem de fierbinte, cu temperaturi între 1227 şi 2727 grade Celsius.

Planeta pe care plouă cu safire şi rubine

- Advertisement -

Wasp-121b nu se roteşte, ceea ce înseamnă că pe o parte este mereu lumină, în timp ce partea cealaltă este acoperită de întuneric în permanenţă.

Cel mai interesant lucru este că pe această planetă plouă cu rubine şi safire. Asta pentru că apa din stratosferă nu este condensată în nori.

Norii se formează din metale precum vanadiu, fier, crom, calciu, sodiu, magneziu şi nichel.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x