Thursday, March 28, 2024

Prețul carburanților a sărit de 7 lei în București! Benzia și motorina, un lux pentru șoferi

Must Read

Prețul carburanților a explodat în București. Benzina și motorina costă acum peste 7 lei la zeci de benzinării din Capitală.

La mai multe benzinării din București, prețul carburanților a explodat.

Costul benzinei și motorinei variază între 7,00 lei și 7,18 lei.

- Advertisement -

Fie trecem pe electric, fie ne facem abonamente la mijloacele de transport în comun. În curând, benzina şi motorina vor deveni un lux pentru mulţi şoferi.

Plafonarea prețurilor la carburanți mai aşteaptă

Estimările analiştilor sunt foarte pesimiste. Mergem spre opt lei, mai ales că tensiunile de la graniţa cu Ucraina urcă preţul barilului.

Cât despre măsuri? Mai aşteaptă. Miniştrii se contrazic când vine vorba de plafonare, iar la accize nu umblă nimeni.

Motorina, aproape de 7 lei

Şi un plin de benzină este mai scump cu 25 de lei, asta după ce benzina standard a depăşit pragul de 7 lei şi în unele staţii de alimentare se vinde şi cu 7 lei şi 14 bani.

Pentru a stopa creşterea preţurilor carburanţilor de la o zi la alta, Ungaria a decis plafonarea preţurilor la pompă la 1 euro şi 50 de cenţi, timp de trei luni. O astfel de măsură aplicată şi la noi ar putea veni cu impunerea unei limite pe consum, spun analiştii.

Plafonarea la carburanţi mai aşteaptă

În timp ce ministrul Economiei spune că a fost discutată şi în cadrul Guvernului, ministrul Energiei nu ştie despre o astfel de discuţie. Dar, ne linişteşte el, oficialii urmăresc preţurile la pompă.

Scumpirile carburanţilor au fost generate, printre altele, şi de preţul petrolului care a depăşit 90 de dolari pe baril, dar şi pentru că de la 1 ianuarie Guvernul a decis să majoreze accizele la carburanţi.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x