Acasă Stirile zilei România închide cea mai mare unitate de producţie a energiei electrice. Preţurile...

România închide cea mai mare unitate de producţie a energiei electrice. Preţurile ar putea exploda din aprilie

0

România opreşte cea mai mare centrală de producţie de energie electrică pentru patru luni de zile, astfel încât capacitatea de a ne asigura resursele de consum scade, şi cel mai probabil preţurile vor exploda din aprilie.

Cea mai mare unitate de generare din România, care se va opri programat, este centrala pe gaze în ciclu combinat de la Brazi. După ce a produs o cantitate record de energie electrică în 2021, centrala, cu o putere instalată de 860 MW va fi oprită, în perioada 1 ianuarie-30 aprilie, pentru revizie.

„Sperăm ca planurile noastre să nu fie compromise de evoluția pandemică. OMV Petrom vinde oricum mai multă electricitate decât produc, și ne vom acoperi obligațiunile contractuale prin achiziția de energie de pe piață”, a declarat recent Franck Neel, director în cadrul OMV Petrom, care a mai spus pentru Economica.net că piața a fost deja anunțată despre indisponibilitatea centralei.

Într-adevăr centrala apare că va fi oprită programat în această perioadă în statisticile ENTSO-E, asociația operatorilor de transport și sistem din Europa. Și, din păcate, nu este singura din România.

Astfel, în perioada 14 februarie-23 martie va fi oprit programat un grup de 194 MW al hidrocentralei de la Porțile de Fier, cea mai mare din țară. Asta după ce, în perioada 1 februarie-4 martie mai apare ca fiind oprit programat un alt hidroagregat de la Porțile de Fier.

Tot așa, la începutul primăverii, în perioada 7 februarie-10 martie se va opri și un grup pe gaze, (84 MW în statisticile ENTSO-E) de la CET București Sud. Unul dintre agregatele hidrocentralei de la Râul Mare Retezat, de 110 MW va fi și el oprit toată luna martie.

Sursa: romaniatv.net

Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
wpDiscuz
0
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Exit mobile version