Există şi salariaţi fericiţi în România în aceste zie în care facturile bubuie, iar preţurile produselor de bază se schimbă de la o zi la alta.
Un salariu de 2500 lei în plus în septembrie, tichete de masă, creştere de diurnă şi 500 de lei la salariul de bază! În plină criză energetică, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est vine cu beneficii fără precedent pentru angajații săi. După ce mai mulți salariați au protestat la finele anului 2021, la sediul central din București, dar și la alte sedii țară, nemulțumirile lor au fost în final ascultate. Astfel, OMV Petrom are de gând să ofere salarii mai mari de la 1 iunie. Anunțul a fost făcut chiar de companie, iar potrivit sursei citate, Sindicatul și-a anunțat membrii ca s-a semnat un nou contract colectiv de muncă și s-au obținut noi beneficii pentru aceștia din punct de vedere salarial, anunță Ziarul de Ploiești.
Mai exact, potrivit sursei citate, în informarea transmisă la data de 31 decembrie, patronatul companiei ar fi fost de acord să majoreze salariile de bază, de la 1 iunie 2022, cu 500 de lei. În același timp, o creștere similară ar urma să aibă loc și de la data de 1 iunie 2021. De asemenea, o primă brută în valoare de 1.900 lei ar trebui plătită în această lună, și o alta (500 lei), în ianuarie 2023.
Aceste bonusuri vin în contextul în care sindicatul ar fi câștigat la negocieri și majorarea diurnei, cu 10%, de la 100 la 110 lei. Un alt beneficiu pe care angajații de la OMV Petrom îl vor avea este acela conform căruia, cuantumul tichetului de masă crește de la 15 la 17 lei, se majorează și cuantumul alimentației de protecție și efort/ zi.
Totodată, patronatul OMV Petrom ar fi de acord să achite o primă de Ziua Petrolistului, în sumă de 2.500 lei, mai arată sursa citată. Amintim faptul că la finele anului trecut, salariații OMV Petrom anunțau că în cazul în care nemulțumirile lor nu vor fi luate în seamă, protestele ar urma să continue și în 2021.
OMV Petrom a obţinut un profit net de 2,86 miliarde de lei anul trecut, mai mare cu 122% faţă de anul anterior, potrivit unui comunicat remis, joi, AGERPRES.
Veniturile din vânzări au crescut cu 32%, până la 26 de miliarde de lei. „Rezultatele noastre din 2021 sunt susţinute de un mediu de piaţă puternic pentru ţiţei, de utilizarea excelentă a activelor noastre şi de creşterea cererii pentru energie. Totuşi, rezultatul din exploatarea CCA EBIT excluzând elementele speciale se situează sub valoarea înregistrată în 2019. Mediul de piaţă cu preţuri ridicate la gazele naturale nu se reflectă în rezultatele noastre din cauza nivelului extrem de ridicat al taxării”, a afirmat Christina Verchere, CEO al companiei.
Contribuţia companiei la bugetul de stat s-a situat la un nivel-record de 12,3 miliarde de lei. „Această creştere a fost determinată, de asemenea, şi de taxarea gazelor naturale, care s-a triplat faţă de anul 2020. Acest lucru s-a datorat unei diferenţe semnificative între preţul de referinţă al gazelor naturale şi preţul realizat. În consecinţă, regimul de taxare pentru producţia de gaze din România a devenit şi mai necompetitiv, semnificativ peste media europeană”, a continuat Verchere.
Acest lucru pune presiune pe investiţiile din România, periclitând aprovizionarea din producţia de gaze naturale autohtonă.
„Nemodificarea Legii Offshore conduce la întârzierea deciziei finale de investiţii în Neptun Deep, pentru anul 2023. Pentru ca România să beneficieze de resursele sale de gaze naturale este nevoie de intervenţia urgentă a autorităţilor”, a mai spus şefa OMV Petrom.
Sursa: romaniatv.net