Friday, March 29, 2024

Tichete de 1500 de lei pentru românii cu copii mici. De când şi cum se dau, anunţ de la ministrul Finanţelor

Must Read

Codul fiscal va fi modificat anul acesta, după ce va exista o dezbatere cu mediul de afaceri, sindicate, mediul academic și în urma asistenței FMI și Băncii Mondiale, a anunțat ministrul Finanțelor. Apar noi taxe şi impozite, dar există şi veşti bune.

Ajutorul pentru creşă sau grădiniţă, în valoare de 1.500 de lei, suspendat de fostul Guvern Cîțu, ar putea fi primit de părinți în acest an, spune ministrul Finanțelor, Adrian Câciu (PSD).

Întrebat dacă se gândește să ofere facilitatea celor 1.500 de lei pentru creșă sau grădiniță și să o extindă și pentru plătitorii de impozit pe venit, Câciu a răspuns la Hotnews.ro: „Exact, suntem în analiză. Încercăm să-i dăm drumul pe la jumătatea anului, cel târziu. Încercăm extinderea către mai mulți beneficiari. De fapt, asta ne-a blocat atunci. Scopul, până la urmă, este de a ajunge în zona de educație timpurie. Beneficiarul de educație timpurie este copilul. Trebuie să am cât mai mulți beneficiari”.

De la 1 februarie, tichetele de masă, de creşă, culturale, tichetele cadou sau voucherele de vacanţă care sunt acordate salariaţilor nu se mai emit pe suport de hârtie. Tichetele nu mai pot fi emise decât în format electronic, conform unor măsuri cuprinse în OUG 130/2021, publicată în data de 18 decembrie 2021 în Monitorul Oficial, care prevăd eliminarea biletelor de valoare emise în format tipărit şi acordarea lor doar pe suport electronic, adică pe carduri speciale.

- Advertisement -

„Tichetele de masă, tichetele de creșă, tichetele culturale și, respectiv, tichetele cadou emise pe suport hârtie potrivit Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările și completările ulterioare, până la data de 31 ianuarie 2022 sunt și rămân valabile până la expirarea datei de valabilitate înscrise pe acestea”, se arată în articolul 31 al OUG.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x