Thursday, March 28, 2024

Turcia reproșează „lipsa de acțiune” a NATO în fața invaziei: „Oferă doar sfaturi și păreri”

Must Read

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a cărui ţară este membră a NATO, le-a reproşat Alianţei Nord-Atlantice şi Uniunii Europene lipsa lor de “acţiune hotărâtă” în faţa invadării Ucrainei de către Rusia.

“NATO ar fi trebuit să ia măsuri mai decisive. Europei îi lipseşte hotărârea în modul de abordare. Tot ceea ce fac este să dea sfaturi şi păreri Ucrainei”, a insistat preşedintele turc într-o întâlnire cu presa, exprimându-şi încredere că reuniunea de a NATO va duce la o abordare mai hotărâtă din partea Alianţei, potrviti Agerpres, care citează AFP și Reuters.

Aceasta “nu ar trebui să se transforme într-un val de condamnări. NATO ar trebui să facă un pas mai decisiv”, a spus Erdogan după rugăciunea musulmană de vineri la Istanbul .

“Aceste condamnări şi aceste sfaturi nu ar trebui să fie doar pentru spectacol”, a adăugat el.

- Advertisement -

“Cum a spus-o el (preşedintele ucrainean Volodimir) Zelenski, aceasta nu corespunde relaţiilor de prietenie şi de solidaritate”, a continuat Erdogan, care urmează să ia parte în cursul zilei la summitul NATO prin videoconferinţă.

Preşedintele turc a denunţat joi “o lovitură dură dată păcii şi stabilităţii regionale” după declanşarea ofensivei Rusiei împotriva Ucrainei, acuzând o intervenţie “inacceptabilă”.

Sursa: Wall-Street.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x