Friday, March 29, 2024

UE a început discuții cu SUA și Norvegia pentru livrarea de gaze, de teama Rusiei

Must Read

Uniunea Europeană discută cu Statele Unite şi alţi furnizori despre creşterea livrărilor de gaze pentru Europa. Anunțul a fost făcut luni de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în contextul incertitudinilor legate de alimentarea cu gaze din Rusia.

„Construim un parteneriat cu Statele Unite pentru securitatea energetică, referitor în primul rând la livrarea unor cantităţi mai mari de gaze naturale lichefiate. Discutăm cu alţi furnizori, cum ar fi Norvegia, despre creşterea livrărilor lor către Europa”, a declarat şefa executivului european la o conferinţă organizată de presa germană – Tagesspiegel, die Zeit, Handelsblatt şi Wirtschaftswoche, potrivit Agerpres.

Escaladarea tensiunilor între Occident şi Rusia legate de Ucraina a provocat îngrijorare cu privire la fluxurile de gaz rusesc către Europa, unde preţurile au crescut deja în ultimele luni. Unul din factorii care au contribuit la această evoluţie a pieţei este tocmai volumul mai redus decât se aştepta al importurilor din Rusia.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x