Tuesday, April 23, 2024

Un câine învață limbajul semnelor, după ce și-a pierdut auzul

Must Read

Rocco, un câine în vârstă de opt ani, este capabil să citească semnele mâinii și limbajul corpului și înțelege comenzile de bază, în ciuda faptului că este complet surd.

Rocco se află într-un centru de îngrijire pentru a doua oară în doar câțiva ani, după ce unul dintre noii săi stăpâni iubitori a murit, iar celălalt a avut probleme de sănătate.

Personalul RPSCA a descoperit că staffordshire bull terrier-ul și-a pierdut auzul din cauza unei infecții. Oamenii au povestit că au fost ”incredibil de triști” și au început să-l învețe un nou mod de a înțelege comenzile.

”Ca urmare a unei infecții a urechii, acum este complet surd, așa că ne-am petrecut ultimele luni învățându-l limbajul special al semnelor. El ne citește semnalele mâinii și limbajul corpului ca o modalitate de a spune ceea ce cerem. De exemplu, degetul mare în sus înseamnă băiat bun”, a povestit unul dintre îngrijitori, potrivit Walesonline.

- Advertisement -

Până acum, a învățat semnele pentru ”băiat bun”, ”hai la plimbare” și ”vino la noi”.

Antrenamentul său se desfășoară într-un mediu calm, fără distrageri, iar sesiunile sunt scurte și distractive, cu o mulțime de delicii gustoase drept recompense.

”Majoritatea câinilor sunt mai atenți la limbajul nostru corporal decât la zgomotele pe care le producem, așa că nu este atât de dificil ca un câine surd să învețe un limbaj al semnelor. Totul este despre consecvență și să te asiguri că alegi un semn simplu pentru fiecare lucru pe care încerci să-l înveți, astfel încât să fie cât mai clar posibil pentru ei să înțeleagă,” a povestit unul dintre oamenii care se ocupă de dresajul animalului.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x