Thursday, March 28, 2024

Ungaria nu vrea să ajute Ucraina cu arme și nu permite tranzitul de arme pe teritoriul său

Must Read

Ungaria nu va trimite trupe sau armament în Ucraina şi nu va autoriza ca teritoriul său să fie tranzitat de arme letale destinate Ucrainei.

Motivul? Ungaria vrea să mențină securitatea în ţară, a afirmat ministrul de externe Peter Szijjarto, în timpul unei vizite în Kosovo, potrivit Reuters.

Motivul luării acestei decizii este acela că astfel de transporturi ar putea deveni ţinte ale unor acţiuni militare ostile şi … noi trebuie să asigurăm securitatea Ungariei … şi că nu vom fi atraşi în acest război”, a declarat Szijjarto după întrevederea cu ministrul de externe al Kosovo, Donika Gervalla.

Interesul Ungariei este să stea deoparte în ceea ce priveşte conflictul armat dintre Ucraina şi Rusia, a declarat duminică premierul ungar Viktor Orban, reiterând că ţara sa nu va trimite armament vecinului său ucrainean, dar îi va ajuta pe toţi refugiaţii care vin din această ţară, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

- Advertisement -

Şeful executivului de la Budapesta a declarat la televiziunea de stat că guvernul său se va concentra pe interesele Ungariei şi va lua decizii care “ne permit să stăm în afara acestui conflict şi totodată nu ar trebui să existe sancţiuni pentru care să trebuiască să plătim preţul în cele din urmă, chiar dacă rămânem în afara conflictului”.

Sursa: reuters, agerpres

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x