Thursday, March 28, 2024

Următorul pas pentru turiștii spațiali va fi ieșirea din navetă pentru un scurt ”spacewalk”

Must Read

​Jared Isaacman, miliardarul care a petrecut trei zile pe orbita terestră în capsula SpaceX Dragon, va finanța un program numit Polaris care va consta în trei zboruri, în primul fiind în plan și o activitate extravehiculară, adică o ieșire în premieră a unui astronaut amator la o ”plimbare” prin spațiu. Va fi cel mai riscant lucru pe care un turist spațial l-a încercat până acum. Programul va fi derulat împreună cu SpaceX, iar în cel de-al treilea zbor, peste câțiva ani, se va folosi mega-racheta Starship.

Jared Isaacman, miliardarul care a finanțat misiunea Inspiration4, dar a și participat la ea, are planuri mari și va finanța un program spațial denumit Polaris (Steaua Nordului) în care SpaceX va efectua trei zboruri dintre care două cu capsula Dragon și una cu viitoarea mega-rachetă Starship.

Programul Polaris își propune să testeze noi tehnologii, să facă cercetare și să forțeze limitele pentru turiștii spațiali care vor încerca lucruri tot mai riscante, apropiate de cele făcute de astronauții profesioniști.

Polaris va fi un program care se va întinde pe mulți ani, iar prima misiune va fi efectuată tot cu capsula Dragon, cel devreme la final de 2022 și ar putea implica o premieră pentru un astronaut amator: un ”spacewalk”, adică o ieșire din vehicul în spațiul cosmic, un lucru foarte riscant chiar și pentru astronauții cu mare experiență.

- Advertisement -

Tot în cadrul programului Polaris se dorește ca un echipaj uman să fie dus la altitudine mult mai mare decât cea atinsă de Inspiration4 în toamna lui 2021. Recordul de altitudine a fost atins în 1966 de un echipaj Gemini 11, care a ajuns la 1.370 km. De menționat că recordul este valabil pentru echipajele care nu aveau ca misiune Luna.

Al treilea zbor din programul Polaris ar trebui să fie primul cu echipaj uman al mega-rachetei Starship pe care SpaceX o dezvoltă în prezent.

Echipajul primului zbor al misiunii Polaris va fi format din Isaacman, Scott Poteet (un fost pilot US Air Force), Sarah Gillis (inginer de la SpaceX care conduce programul de pregătire a astronauților) și Anna Menon (inginer SpaceX, director de zboruri la companie).

Surse: Washington Post,  New York Times

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x