Thursday, April 25, 2024

Virgil Popescu, luat de gât de George Simion la tribuna Parlamentului: „Ești un hoţ!/ Eşti un prost!” VIDEO

Must Read

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost agresat, luni, chiar la tribuna Parlamentului, de liderul AUR, George Simion, în timp ce ținea un discurs pe tema moțiunii de cenzură depusă împotriva sa.

Liderul Aur George Simion a venit, luni, la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Virgil Popescu îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa şi l-a luat de gât pe ministru. Preşedintele de şedinţă a închis şedinţa şi a convocat de urgenţă Biroul Permanent.

Virgil Popescu se afla în Parlament, în Camera Deputaților, în calitate de ministru al Energiei. El a fost chemat în Parlament de către USR, care a depus o moțiune simplă.

”Este un hoț, vine și minte cu nonșalanță” acuză George Simion.  Ședința în care se dezbătea moțiunea simplă a fost suspendată, după gestul lui George Simion, lider AUR, la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu. „Hai,hai, hai, lovește-mă!”, i-a spus ministrul Energiei lui George Simion.

- Advertisement -

„Pot să îi spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul?”, a fost replica lui Virgil Popescu la care George Simion a avut o izbucnire violentă, într-un episod fără precedent în plenul Parlamentului.

În timpul discursului, George Simion a început să strige”Hoţule!”.

Ministrul şi-a înrerupt discursul şi a spus: ”Domnule preşedinte, pot să îi spun domnului Simionsă se ducă la domnul Putin, să iefinească gazul? Că văd că pe domnul Simion îl preocupă alte lucruri”.

În acel moment, Simion a venit la tribună şi l-a luat de gât pe ministru, ţipând la el: ”Eşti un hot!”, ”Eşti un hoţ”.

”La Rusia cu domneavoastră!” a strigat şi Virgil Popescu.   ”Rog chestorii să îi îndepărteze pe domnul Simion. Domnule Simion, luaţi mâna de pe domnul ministru!”, a intervenit preşedintele de şedinţă, social-democratul Daniel Suciu, care a cerut ca liderii de grup să se apropie de tribună.

”Stimaţi colegi, e pentru prima oară în istoria parlamentarismului când un ministru este agresat fizic. În aceste condiţii eu nu pot să ţin şedinţă. Convoc şedinţa Biroului permanent. Declar şedinţa închisă”, a spus Suciu.

Ministrul Virgil Popescu, despre moţiunea care îl vizează: Chiar nu am nicio emoţie / Suntem într-o coaliţie şi cred că într-o coaliţie ne respectăm

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat luni, la intrarea în şedinţa conducerii PNL, despre moţiunea simplă depusă de USR la adresa sa şi care se va dezbate astăzi în plenul Camerei Deputaţilor, că nu are niciun fel de emoţii pentru că se află într-o coaliţie în care se respectă cu toţii.

Întrebat dacă are emoţii în ziua în care se dezbate moţiunea simplă prin care i se cere demiterea, Virgil Popescu a spus: „Nu, chiar nu am nicio emoţie. Suntem într-o coaliţie şi cred că într-o coaliţie ne respectăm”.

Virgil Popescu s-a declarat ”convins” că social-democraţii vor vota împotriva moţiunii simple, care va fi dezbătută luni în Camera Deputaţilor.

Despre recalcularea facturilor la energie electrică şi gaze, Virgil Popescu a spus că va avea loc o întâlnire cu mai mulţi miniştri, la Guvern, pe acest subiect.

”Am fost astăzi convocat la Guvern pentru o întâlnire cu mai mulţi colegi miniştri, o să vedem ce discutăm acolo. (..) Dumneavoastră aţi văzut o recalculare la Enel. Haideţi să vedem ce se întâmplă şi la alte companii. Eu am văzut un anunţ de presă al Enel, nu generalizaţi ce înseamnă Enel. Eu am văzut recalculări de facturi tăiate la jumătate”, a spus Virgil Popescu.

Moţiunea simplă depusă de deputaţi USR împotriva ministrului Energiei va fi dezbătută luni după-amiază, în timp ce votul ar urma să fie dat miercuri. Principala acuzaţie adusă lui Popescu este aceea că gestionarea crizei facturilor la energie este un „dezastru”.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x